Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ungurii au mai finalizat 30 de kilometri din Autostrada M4 spre România

FOTO: MTI

Vineri, 7 februarie, ungurii au mai inaugurat o porțiune din Autostrada M4, care leagă Budapesta de Berettyóújfalu și, implict de Autostrada M3 care vine de la Debrețin. Segmentul dintre Üllő și Albertirsa, dat în folosință vineri, are 30 de kilometri și valoarea de 52 miliarde de forinţi (153,45 milioane euro), a declarat secretarul de stat pentru politica de transport la Ministerul Inovării și Tehnologiei (ITM), László Mosóczi, pentru agenția maghiară de presă MTI.

Acesta a adăugat că bugetul total al Programului rutier, care va include proiecte de dezvoltare rutieră planificate până în 2024, este de 3.200 miliarde forinți, cea mai mare parte urmând a fi acoperită de bugetul ungar.

Dezvoltarea autostrăzii M4 va ajuta la atingerea ambelor obiective prioritare, conectarea Szolnok la rețeaua de autostrăzi și stabilirea unei alte conexiuni rutiere de înaltă calitate cu Transilvania, România”, a subliniat secretarul de stat.

László Mosóczi a spus că autostrada M4 poate fi folosită acum de pe șoseaua de centură a Budapestei – M0 către Cegléd, iar cei aproape 45 de kilometri de legături rutiere au fost realizate pentru un total de 72,5 miliarde forinți.

Secretarul de stat a precizat că toate celelalte secțiuni ale M4 sunt cel puțin în faza de construcție, informând, totodată, că în această vară, continuarea până la Abony va fi finalizată cu peste 11 kilometri, iar limita de aproape 30 de kilometri dintre Berettyóújfalu și Nagykereki va fi finalizată până la vară, fiind făcută astfel legătura cu Autostrada Debrețin – Oradea

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Articolul următor

Neșu a cumpărat pamântul pe care va construi Complexul „Sfântul Nectarie”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share