Bihor Comunitate Investitii Proiecte Sanatate

Neșu a cumpărat pamântul pe care va construi Complexul „Sfântul Nectarie”

Terenul, se află în Cihei, la 6 km de centrul Oradiei, are o suprafață de 2, 3 hectare, două fronturi stradale de 95 metri și a costat 210 mii de euro.

Vineri, 31 ianuarie, Mihai Neșu a semnat actele de cumpărare a pământului pe care va construi Complexul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități neuromotorii.

În data de 1 Decembrie 2019, Mihai Neșu a lansat Campania „Cred în minuni”, o campanie prin care orice persoană care are un telefon mobil poate dona lunar 2 euro, printr-un unic sms, cu mesajul CRED la numărul 8844, pentru construirea Complexului de recuperare pentru tineri și copii cu dizabilități neuromotorii „Sfântul Nectarie”.

Sprijin caritabil

Mihai Neșu sprijină activ copiii cu paralizie cerebrală, sindrom Down și autism încă din anul 2015 prin intermediul Centrului de recuperare caritabil „Sfântul Nectarie”, unde oferă terapii precum kinetoterapie, logopedie, hidroterapie, echitație, psihopedagogie specială, Therasuit, atât copiilor cu dizabilități din Bihor cât și copiilor din alte 19 județe ale țării.

În urma experienței zilnice în domeniul recuperării neuromotorii, cu peste 170 de copii în total, echipa Fundației Mihai Neșu și conducerea au ajuns la concluzia că întreaga activitate prezentă, desfășurată într-un spațiu de 230 mp, în chirie, între blocuri, nu este suficientă pentru recuperarea copiilor și nu mai permite spațiu de extindere, în condițiile în care solicitările de înscriere la terapii, din partea părinților, sunt în continuă creștere.

Copiii care au început recuperarea în cadrul fundației au nevoie de terapie și după vârsta de 14 ani și mai mult decât atât au nevoie de activități în aer liber, de contact cu lumea reală, de socializare și de activități care să îi ajute în timp să aibă o meserie, să se integreze în societate.

Proiectul Complexului „Sfântul Nectarie”

Complexul de recuperare pentru tineri și copii cu dizabilități aduce un concept nou de societate întreprinzătoare, integrativă, susținătoare prin care cetățenii din Bihor și alte localități pot beneficia de servicii de agrement oferite de Fundația Mihai Neșu, contribuind în același timp la o cauză nobilă. Mai exact aceștia vor putea închiria o sală de petreceri, își vor putea duce copiii la înot, la echitație, vor putea mânca la Nectibarul fundației, vor putea face terapie horticolă, se vor putea plimba relaxați în grădinile senzoriale ale complexului, iar banii de pe aceste servicii vor susține serviciile social-medicale de recuperare ale copiilor și tinerilor cu dizabilități. Proiectul oferă o transparență totală asupra activității, centrul de recuperare fiind în mijlocul zonei de agrement.

Din punct de vedere al noutăților pentru recuperarea copiilor și tinerilor cu dizabilități se vor crea noi spații precum: piscină pentru hidroterapie; solare pentru terapie horticolă; mini-fermă de animale – cu capre, găini, ponei și animale de terapie – atât pentru echitație cât și pentru dezvoltarea deprinderilor gospodărești ale copiilor și tinerilor; Necti Bar și Salad Bar; spații de cazare pentru familiile copiilor cu dizabilități, care vin la terapie din alte orașe; grădini senzoriale pentru stimulare senzorială și relaxare; mai multe săli de terapie atât pentru copii cât și pentru tineri; terapii de grup și ateliere de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă; spațiu de închiriat pentru petreceri, ateliere cu copii; loc de joacă adaptat pentru copii cu dizabilități.

Întregul complex de recuperare este estimat la o sumă de 3.5 milioane de euro.

Cum pot ajuta oamenii?

Oricine poate face donaţii pentru proiect

Susținătorii Fundației Mihai Neșu pot contribui prin donații individuale, trimiterea unui sms cu textul CRED la 8844 pentru donarea a 2 euro lunar sau prin completarea formularului 230 de redirectionare a 3.5% din impozitul pe venit pentru Fundația Mihai Neșu.

Firmele pot avea o contribuție majoră pentru susținerea construcției Complexului de recuperare „Sfântul Nectarie” prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit pentru Fundația Mihai Neșu, suma integral deductibilă deoarece Fundația Mihai Neșu este furnizor de servicii sociale acreditat cu un serviciu licențiat. Contractul de sponsorizare poate fi descărcat de pe siteul mihainesufoundation.com.

Related posts

MedLife a finalizat achiziţia Ghencea Medical Center

Stefana Muresan

Terapia a ajuns la afaceri de 147 mil. euro

Stefana Muresan

Prima jumătate de an la BVB: creșteri de 11 %, două listări și sezonul dividendelor

Ligia Voro

Al 45-lea Congres Apimondia – 29 septembrie-4 octombrie 2017, Istanbul, Turcia

Ligia Voro

Asociația Dăruiește Viață, Deloitte, Impact Hub și Junior Achievement Romania sunt câștigătorii Trofeelor CCIFER Business Challenges 2020

Nicolae Pop

Fortech atinge pragul de 700 de ingineri software

redactia

Institutul Național de Statistică realizează în martie 2021 recensământul de probă

Traian Dan

Fundația Noi Orizonturi organizează Ziua Națională IMPACT

Nicolae Pop

Sute de angajați ai Groupe Renault Romania împreună cu familiile lor s-au solidarizat în lupta cu cancerul mamar

Ligia Voro

Spitalele din Timiş au beneficiat de finanţări totale de 350 de milioane de lei în primele nouă luni ale anului

Robert Bloancă

NUSCO IMOBILIARA lansează Nusco City

Papuc Irina

Romsilva își înscrie pădurile

Ligia Voro

Cel mai modern Centru de Training CNC din țară

Stefana Muresan

Sală polivalentă la Blaj, investiţie de 2 milioane de euro

Stefana Muresan

Contract de proiectare pentru un coridor de mobilitate urbană durabilă, semnat

Ligia Voro

Sibienii, chemați să participe la elaborarea strategiei economico-sociale a județului pentru următorii 10 ani

Ion Surdu

Direcția Arhitect Șef de la CJ Bihor va funcționa în noul sediu de la 1 martie

Traian Dan

Acțiunile Karpaten Meat, cumpărate cu 6 mil. de euro de fondul de investiții Agroinvest Plus

Stefana Muresan

Donație de 47.100 euro pentru secția de neonatologie și pediatrie a Maternității Oradea

Traian Dan

Farmacia Myriam Pharma din Cluj, deținută de familia Mureșan, afaceri de 2 mil. de euro

Stefana Muresan

Se vor regenera două spații urbane din Oradea, folosind în premieră conceptul de dezvoltare co-urbană

redactia

Dent Estet a încheiat primele 9 luni ale anului cu afaceri de 35 de milioane de lei

redactia

Producătorul italian de aparate electrocasnice DeLonghi investește în Bihor

Traian Dan

Cinci comune bihorene, cadastrate gratuit cu fonduri europene de către ANCPI

Traian Dan

Leave a Comment