Alba Bihor Cluj IT&C Ultimele stiri

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Un program de preaccelerare pentru startup-uri tehnice va aduce tinerii pasionați de inovare tehnologică și digitală în cadrul unor competiții și proiecte de mentorat organizate în orașe precum Cluj, Sibiu sau Timișoara.

Înscrierile în Innovation Labs vor fi deschise tinerilor care își doresc experiența dezvoltării unui produs de tehnologie alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în IT&C și business. Programul din Cluj-Napoca se va desfășura între 7 martie și 18 mai.

Acesta programul este susținut pe plan academic de Universitatea Babeș-Bolyai și de Universitatea Tehnică. La competiția (hackathon) din Cluj-Napoca sunt așteptate și echipe din Alba Iulia și Oradea, iar participanții vor avea acces la tehnologii de ultimă generație.

„Una dintre problemele cele mai mari pe care le-am observat de-a lungul carierei mele din cercetare este lipsa sinergiei dintre știință, inovație și business. Prin intermediul programului, candidații reușesc să înțeleagă mecanismele de introducere într-o problemă științifică și învață cum să o soluționeze prin creativitate și printr-o abordare pragmatică.

Diferențele dintre participanții de la începutul programului și cei care îl finalizează se observă la percepția acestora asupra produsului, pieței, dar și asupra lor înșiși”, susține Ovidiu Petru Stan, coordonator al programului de la Cluj.

Participanții vor fi împărțiți în trei categorii de echipe: formate exclusiv din studenți; spin-off din mediul universitar – sunt sprijinite echipele de cercetători cu rezultate tehnice deosebite; formate din studenți și antreprenori cu experiență – vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Domenii de afaceri vizate sunt agricultură, securitate cibernetică, fintech, sănătate și lifestyle, retail, orașe inteligente, mobilitate inteligentă. Pornind de la o idee dezvoltată în cadrul programului de mentorat, tinerii construiesc treptat un prototip viabil pentru lansarea în piață.

Transformarea ideii într-un produs care să răspundă nevoilor clienților reali este susținută de partenerii Innovation Labs care sprijină direcțiile strategice de dezvoltare: ATOS, Carrefour, BRD și OMV Petrom.

Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe 18 mai, la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri. Evenimentul va aduce oameni care creează, în startup-uri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivante, deschizând oportunități. La faza finală vor participa și finanțatori.

Acceleratorul Innovation Labs a grupat până acum 310 echipe și 1.800 de participanți, în cinci orașe din România. Programul este organizat de Transylvania Institute of Technology și  Asociația Tech Lounge.

Related posts

Biofarm a avut un profit de peste 50 de milioane de lei în 2019

Papuc Irina

Zona metropolitană a Clujului va avea o nouă centură rutieră

redactia

Ocolitoarea Zalăului, funcțională din 2022

Nora Dumitrescu

Leave a Comment