Alba Bihor Cluj IT&C Ultimele stiri

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Un program de preaccelerare pentru startup-uri tehnice va aduce tinerii pasionați de inovare tehnologică și digitală în cadrul unor competiții și proiecte de mentorat organizate în orașe precum Cluj, Sibiu sau Timișoara.

Înscrierile în Innovation Labs vor fi deschise tinerilor care își doresc experiența dezvoltării unui produs de tehnologie alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în IT&C și business. Programul din Cluj-Napoca se va desfășura între 7 martie și 18 mai.

Acesta programul este susținut pe plan academic de Universitatea Babeș-Bolyai și de Universitatea Tehnică. La competiția (hackathon) din Cluj-Napoca sunt așteptate și echipe din Alba Iulia și Oradea, iar participanții vor avea acces la tehnologii de ultimă generație.

„Una dintre problemele cele mai mari pe care le-am observat de-a lungul carierei mele din cercetare este lipsa sinergiei dintre știință, inovație și business. Prin intermediul programului, candidații reușesc să înțeleagă mecanismele de introducere într-o problemă științifică și învață cum să o soluționeze prin creativitate și printr-o abordare pragmatică.

Diferențele dintre participanții de la începutul programului și cei care îl finalizează se observă la percepția acestora asupra produsului, pieței, dar și asupra lor înșiși”, susține Ovidiu Petru Stan, coordonator al programului de la Cluj.

Participanții vor fi împărțiți în trei categorii de echipe: formate exclusiv din studenți; spin-off din mediul universitar – sunt sprijinite echipele de cercetători cu rezultate tehnice deosebite; formate din studenți și antreprenori cu experiență – vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Domenii de afaceri vizate sunt agricultură, securitate cibernetică, fintech, sănătate și lifestyle, retail, orașe inteligente, mobilitate inteligentă. Pornind de la o idee dezvoltată în cadrul programului de mentorat, tinerii construiesc treptat un prototip viabil pentru lansarea în piață.

Transformarea ideii într-un produs care să răspundă nevoilor clienților reali este susținută de partenerii Innovation Labs care sprijină direcțiile strategice de dezvoltare: ATOS, Carrefour, BRD și OMV Petrom.

Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe 18 mai, la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri. Evenimentul va aduce oameni care creează, în startup-uri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivante, deschizând oportunități. La faza finală vor participa și finanțatori.

Acceleratorul Innovation Labs a grupat până acum 310 echipe și 1.800 de participanți, în cinci orașe din România. Programul este organizat de Transylvania Institute of Technology și  Asociația Tech Lounge.

Related posts

Pandemia crește producția la Friesland. Angajări mari la fabricile din Ardeal

Nora Dumitrescu

Drusal va opera la Maramureș pe o platformă temporară

Nora Dumitrescu

Clujul pregătește un proiect european de sustenabilitate a produselor agricole

Nora Dumitrescu

Platforma Romplumb, scoasă la vânzare cu 5,2 milioane euro

Nora Dumitrescu

Australienii de la ADX Energy au atras 2 milioane dolari de la firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din Timiș

Stefana Muresan

ARL Cluj (Strabag), lucrări de 2,3 mil. euro pentru apă și canalizare în Bistrita-Nasaud

Stefana Muresan

CNN face reclamă Bihorului: Munţii Apuseni şi satul Vadu Crişului, pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa

redactia

Bucate sibiene cu gust de poveste la Târgul Internațional de Turism de la Berlin

Stefana Muresan

BCR anunță o potențială emisiune inaugurală de obligațiuni de tip Senior Non Preferred denominată în RON

Papuc Irina

EBC Cluj-Napoca: Think Different. Think like an ELITE Woman

Stefana Muresan

Mai multe contracte de achiziții publice vor fi deblocate la Satu Mare

Nora Dumitrescu

Zalăul a primit trei terenuri de la CFR SA. Apare o autogară nouă

Nora Dumitrescu

VINTEST 2018 – VIN la EXPO! Iubesc Vinul Românesc

redactia

Ultimele zile in care studentii si absolventii pot accesa 800 de joburi in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi

Stefana Muresan

Interacțiune directă dintre client și micul producător român: Aprozarul virtual lansat de Primăria Ciugud devine național

Ion Surdu

Un miliard de euro acordat drept sprijin pentru IMM-urile din România

Traian Dan

Banca Națională a României: Românii au economisit mai mult în acest an

Traian Dan

Judetul Sibiu, cooperare cu provincia Jiangsu din China

redactia

Forte Partners sells The Bridge project to Dedeman

Stefana Muresan

O nouă autostradă până la Timișoara

Stefana Muresan

Comerțul cu țigări de contrabandă, redus de polițiștii de frontieră maramureșeni

Nora Dumitrescu

Fermierii pot obține ajutoare de 120.000 de euro

Nora Dumitrescu

Metropola Cluj a intrat în parteneriat cu Hamburg, Rotterdam și Marsilia

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2018

redactia

Leave a Comment