Alba Bihor Cluj IT&C Ultimele stiri

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Un program de preaccelerare pentru startup-uri tehnice va aduce tinerii pasionați de inovare tehnologică și digitală în cadrul unor competiții și proiecte de mentorat organizate în orașe precum Cluj, Sibiu sau Timișoara.

Înscrierile în Innovation Labs vor fi deschise tinerilor care își doresc experiența dezvoltării unui produs de tehnologie alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în IT&C și business. Programul din Cluj-Napoca se va desfășura între 7 martie și 18 mai.

Acesta programul este susținut pe plan academic de Universitatea Babeș-Bolyai și de Universitatea Tehnică. La competiția (hackathon) din Cluj-Napoca sunt așteptate și echipe din Alba Iulia și Oradea, iar participanții vor avea acces la tehnologii de ultimă generație.

„Una dintre problemele cele mai mari pe care le-am observat de-a lungul carierei mele din cercetare este lipsa sinergiei dintre știință, inovație și business. Prin intermediul programului, candidații reușesc să înțeleagă mecanismele de introducere într-o problemă științifică și învață cum să o soluționeze prin creativitate și printr-o abordare pragmatică.

Diferențele dintre participanții de la începutul programului și cei care îl finalizează se observă la percepția acestora asupra produsului, pieței, dar și asupra lor înșiși”, susține Ovidiu Petru Stan, coordonator al programului de la Cluj.

Participanții vor fi împărțiți în trei categorii de echipe: formate exclusiv din studenți; spin-off din mediul universitar – sunt sprijinite echipele de cercetători cu rezultate tehnice deosebite; formate din studenți și antreprenori cu experiență – vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Domenii de afaceri vizate sunt agricultură, securitate cibernetică, fintech, sănătate și lifestyle, retail, orașe inteligente, mobilitate inteligentă. Pornind de la o idee dezvoltată în cadrul programului de mentorat, tinerii construiesc treptat un prototip viabil pentru lansarea în piață.

Transformarea ideii într-un produs care să răspundă nevoilor clienților reali este susținută de partenerii Innovation Labs care sprijină direcțiile strategice de dezvoltare: ATOS, Carrefour, BRD și OMV Petrom.

Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe 18 mai, la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri. Evenimentul va aduce oameni care creează, în startup-uri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivante, deschizând oportunități. La faza finală vor participa și finanțatori.

Acceleratorul Innovation Labs a grupat până acum 310 echipe și 1.800 de participanți, în cinci orașe din România. Programul este organizat de Transylvania Institute of Technology și  Asociația Tech Lounge.

Related posts

Veste bună pentru cei doi producători auto-încă un lot din drumul expres, adjudecat

Ligia Voro

Peste 25 de magazine se deschid în Sun Plaza după finalizarea etapei a doua de remodelare

Ionut Oprea

Familiile bogate din Germania cumpără terenuri în România. Descendenţii producătorului de avioane Claude Dornier, printre investitori

Stefana Muresan

Reabilitarea subsectiunii feroviare Apata – Cata, atribuita unui consortiu de firme turcesti. Contract de 600 milioane de euro

redactia

ENGIE Romania : Decarbonizarea economiei incepe prin folosirea combustibilor alternativi

A. I.

SPACES deschide primele centre la București

Ligia Voro

Grupul MOL, prin Panfora Oil & Gas, începe forările în judeţul Arad

Stefana Muresan

Cea mai mare firmă românească de construcții donează Spitalului Județean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus

Papuc Irina

Werk Property Group investeste 14 mil. euro intr-un proiect rezidential unic in Romania

Ionut Oprea

A fost demolată fabrica Mobam

Nora Dumitrescu

Dafora estimează un profit de 251 milioane lei pentru 2017

Stefana Muresan

Carbochim, profit net de 400.792 lei în primul semestru

Stefana Muresan

Una dintre cele mai puternice femei de afaceri din România vrea să aducă învățământul românesc în top 10 european

redactia

City-dwellers take centre stage in MIPIM 2020 conversations

Ionut Oprea

Fosta fabrică Flacăra din Cluj, transformată

Ligia Voro

Memorandum de Înţelegere între Transgaz şi Srbijagas

Stefana Muresan

Mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanta majora

redactia

ANPP solicită Guvernului să extindă valabilitatea preţurilor pentru 71 de medicamente care riscă să dispară de pe piaţă din 2 noiembrie

Papuc Irina

Lanțul Magnolia își deschide două unități în Transilvania

Nora Dumitrescu

Parcare de 336 de locuri în centrul Oradiei în valoare de 15 milioane de lei

Traian Dan

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională 

Ligia Voro

CNAIR a trimis spre validare documentaţiile pentru trei secţiuni din Autostrada Transilvania

redactia

Acord de colaborare semnat de CCIAT și Hong Kong Trade Development Council

redactia

Delfingen Industry preia unele active şi acţiuni ale grupului Schlemmer din Satu Mare

Ion Surdu

Leave a Comment