Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clusterele Transilvaniei pregătesc viitoarele abilități pentru industrie

Reuniunea internațională a clusterelor de la Cluj va pune în prim plan schimbările tehnologice și transformarea digitală.

“Tema ediției va fi Future Skills For Industry. E o temă care ne privește pe toți: de la studenți la antreprenori, instituții publice, universități, corporații, producători, clustere. Credem că nu e om care să nu aibă nevoie să-și găsească răspunsuri legate de felul în care poate evolua în ritm cu tehnologiile”, a precizat Bianca Muntean, director executiv al Clusterului IT Transilvania (CITT).

Evenimentul va avea loc în vara acestui an, locul său de desfășurare fiind Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) Cluj-Napoca. Tema acestuia va fi legată de abilitățile viitoare necesare în industria regională pentru ca angajații să fie pregătiți pentru anii viitori.

“Ca indivizi, ca întreprinderi mici și mijlocii, ca producători, inovatori, ca grupuri, ca factori de decizie a politicilor, ca instituții publice trebuie să fim deschiși pentru a învăța și a evolua alături de schimbările tehnologice și transformarea digitală”, au motivat organizatorii evenimentului, programat pentru perioada 10-12 iunie.

Clusterele sunt grupări de persoane juridice și fizice constituite în baza unui contract de asociere încheiat între companii, instituții, organizații catalizator dintr-un anumit domeniu în scopul desfășurării activității de cercetare, educație sau transfer tehnologic al rezultatelor științifice și inovațiilor, dar și valorificării lor prin activități economice.

400 de participanți din 24 de țări au participat anul trecut la Transylvanian Clusters International Conference. Evenimentul este organizat de Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord, din care fac parte Clusterul Mobilier Transilvan, Agro Transilvania Cluster, Transylvania Energy Cluster, CITT și CREIC.

Evenimentul include și o platformă de networking, pentru întâlniri față în față cu potențiali colaboratori și parteneri de afaceri. Cu acest prilej au fost prezentate proiecte demarate sub umbrela Transilvania Digital Innovation Hub.

La Cluj s-au reunit experți din domenii de interes și cu potențial crescut de a genera meserii ale viitorului: tehnologia informației, mobilă, agrofood, energie, industrii creative.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patronii conduși de Ion Lucian vor să se alieze cu prefectura sălăjeană

Articolul următor

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share