Fără categorie

Timişoara rămâne deocamdată fără maternitatea finanţată din fonduri europene transfrontaliere

Timişoara era la doar un pas de demararea lucrărilor la o nouă Maternitate. Consiliul Judeţean Timiş a câştigat un proiect transfrontalier, finanţat din fonduri europene, împreună cu Clinica de Pediatrie din Szeged, Ungaria, prin intermediul căruia beneficia de banii necesari pentru ridicarea noului spital. Vestea a fost şi mai bună pentru proiect atunci când, în urma organizării licitaţiei, a fost lansată o singură ofertă din partea unei firme care să realizeze proiectarea şi execuţia maternităţii.

Aşadar, posibilele contestaţii erau eliminate din procedură. Dar, cum minunile nu ţin niciodată mult, Consiliul Judeţean a aflat că întreaga procedură va trebui reluată de la zero. Oferta prezentată de firma câştigătoare nu era conformă cu cerinţele licitaţiei! Concluzia, una neplăcută, spune că procedura va trebui reluată. Vă reamintim că finanţarea ridicării materinităţii erau asigurată printr-un proiect transfrontalier cu fonduri europene, pe relaţia România – Ungaria.

„A fost licitat proiectul şi execuția. Din păcate, ofertantul care a participat nu a avut documentația conformă. Se reia procedura, sper ca în luna martie să fie lansată procedura din nou pentru licitație, proiectare plus execuție”, a declarat Călin Dobra, pre;edintele CJ Timiş..

Valoarea contractului e estimată la 50 de milioane de lei. Durata contractului este de doi ani de la începutul proiectului, la final va fi realizată o clădire cu suprafaţă desfăşurată de 6.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă utilă de 5.000 de metri pătraţi.

Related posts

Gedeon Richter, implicare pentru susținerea tinerei generații

Stefana Muresan

Comunitatea italo-română, cât o țară europeană

Stefana Muresan

Muzică la birou: concerte din programul „Orașul cântă”, susținut de CBRE

Ionut Oprea

Leave a Comment