Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zborurile spre Bucureşti şi Munchen sunt cele mai căutate, la început de an, pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Aeroportul din Timișoara

Aeroportul Internațional Timișoara a înregistrat un început de an excelent, cu creşteri ale numărului de pasageri, a numărului de mișcări aeronave, precum și a volumului de marfă transportată spre și dinspre principala poartă aeriană a vestului României.

Conform datelor AIT, în prima lună a anului curent, 119.373 de pasageri au călătorit spre/dinspre aeroportul Timișoara, cu 15% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent. Cei mai mulți călători au ales zborurile spre/dinspre București, München, Bergamo (Milano) și Luton (Londra). De asemenea, o creștere semnificativă s-a înregistrat și în ceea ce privește numărul de mișcări aeronave, astfel numărul zborurilor a crescut cu 10,8 % comparativ cu aceeași lună a anului trecut, înregistrându-se 1.441 de aeronave care au aterizat sau decolat de la Timişoara.

În privința traficului cargo, în prima lună din acest an, s-a înregistrat o creștere de 5,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, în total fiind transportate aerian 434 de tone de marfă.

„Evoluția numărului de pasageri îmbarcați/debarcați la aeroportul din Timişoara se datorează curselor aeriene directe spre tot mai multe destinații, dar și a creșterii frecvenței zborurilor. De asemenea, creșterea traficului aerian de marfă este un indicator extrem de important pentru dezvoltarea regiunii Banat. Aceste cifre ne bucură, dar ne și responsabilizează permanent în ceea ce privește oferirea unor servicii optime și eficiente pentru pasageri, în condițiile în care aeroportul din Timișoara este și principala poartă aeriană din Vestul României”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Astra Vagoane Arad va construi, cu chinezii de la CRRC Qingdao Sifang, 30 de trenuri regionale noi pentru transportul feroviar românesc

Articolul următor

Timişoara rămâne deocamdată fără maternitatea finanţată din fonduri europene transfrontaliere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share