Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj, Timișoara, Brașov, orașe ale clădirilor eco

Trei municipii din zona Transilvania-Banat apar între localitățile din România cu cele mai multe clădiri cu certificare internațională de sustenabilitate.  

BuildGreen, liderul pieței locale de consultanță în acest domeniu, relevă că 250 de clădiri și proiecte imobiliare din România au fost certificate ca “verzi” după una dintre schemele de sustenabilitate BREEAM, LEED, EDGE și WELL.

În 2019 au fost certificate sustenabil în România 40 de clădiri de birouri, centre comerciale, spații de depozitate, proiecte rezidențiale și fabrici. 75% dintre ele sunt amplasate în București, oraș urmat de Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

Compania a fost implicată în 2019 în certificarea a 20 de proiecte imobiliare, printre care Renault Bucharest Connected, The Bridge, Expo Business Park, Oregon Park, Isho Timișoara (foto), Matei Millo, trei clădiri din Coresi Brașov, fabrica Arctic Ulmi, Luxuria Domenii Residence.

2019 a adus primele certificări sustenabile BREEAM Outstanding, cele mai ridicat nivel pe plan global, obținute de magazine Lidl și Penny Market din București și Otopeni. Proiectul de birouri Bucharest Business Garden, dezvoltat de către Vastint, a obținut cel mai ridicat nivel de certificare pe schema americană LEED.

În 2019 au fost înregistrate și primele certificări multiple ale unor proiecte de birouri, precum Bucharest Renault Connected cu BREEAM și EDGE, dezvoltatorii dorind astfel să maximizeze beneficiile pe care o certificare verde le aduce.

Proiectele imobiliare care obțin un nivel ridicat de certificare sustenabilă vor înregistra un beneficiu dat de eficiența energetică de 25-35% în medie, confortul și productivitatea angajaților fiind de asemenea mai ridicate.

Sursele alternative de energie, precum pompele geotermale sau panourile solare, fațadele inteligente care includ sisteme de umbrire sofisticate menite să reducă consumurile de energie dar și să îmbunătățească confortul angajaților, sistemele inteligente de încălzire și iluminare, în funcție de gradul de ocupare al clădirilor, și stațiile de încărcare pentru autovehiculele electrice reprezintă doar câteva dintre soluțiile tehnice implementate de către dezvoltatori.

BuildGreen a fost implicată în certificarea sustenabilă a 200 de clădiri și proiecte imobiliare, de 5 milioane mp, cu investiții de 8 miliarde de euro. Compania are două birouri, în București și Praga, și a fost implicată în proiecte imobiliare din 17 țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON - lider mondial pentru angajamentul de a diminua efectele schimbărilor climatice

Articolul următor

Acțiuni ale ROMGAZ pentru deblocarea investiției de la Centrala de la Iernut

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share