Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Boc, la Bruxelles: “UE dispare dacă nu rezolvăm exodul creierelor”

Dacă problema exodului creierelor nu va fi abordată cu responsabilitate de către Uniunea Europeană, există riscul de a pune în pericol viitorul acesteia, avertizează primarul Clujului, Emil Boc.

Raportul pe care l-a realizat edilul clujean cu privire la exodul creierelor în Uniunea Europeană a fost adoptat în unanimitate la Plenara Comitetului European al Regiunilor (CER) de la Bruxelles.

“Am subliniat faptul ca este crucial să se realizeze un echilibru între două principii esențiale ale UE: libera circulație a forței de muncă și convergența economică și socială între regiuni. Cetățenii trebuie să poată circula liber în interiorul UE, dar numai pentru că vor și nu pentru că sunt împinși din regiunile lor de sărăcie și de alte motive economice.

Daca problema exodului creierelor nu va fi abordată cu responsabilitate de către Uniunea Europeană și de către statele membre, atunci există riscul de a pune în pericol viitorul Uniunii Europene.

Raportul a fost realizat de către Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu profesorul universitar Călin Hințea, de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, și cu sprijinul CER și al comisiei pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură (SEDEC) din cadrul Comisiei Europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Românii dăruiesc mai multe flori: business-urile din domeniul floral și-au dublat cifra de afaceri în ultimii cinci ani

Articolul următor

Calea ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, electrificată cu bani de la UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share