Cluj Conferințe, expoziții, târguri Ultimele stiri

Boc, la Bruxelles: “UE dispare dacă nu rezolvăm exodul creierelor”

Dacă problema exodului creierelor nu va fi abordată cu responsabilitate de către Uniunea Europeană, există riscul de a pune în pericol viitorul acesteia, avertizează primarul Clujului, Emil Boc.

Raportul pe care l-a realizat edilul clujean cu privire la exodul creierelor în Uniunea Europeană a fost adoptat în unanimitate la Plenara Comitetului European al Regiunilor (CER) de la Bruxelles.

“Am subliniat faptul ca este crucial să se realizeze un echilibru între două principii esențiale ale UE: libera circulație a forței de muncă și convergența economică și socială între regiuni. Cetățenii trebuie să poată circula liber în interiorul UE, dar numai pentru că vor și nu pentru că sunt împinși din regiunile lor de sărăcie și de alte motive economice.

Daca problema exodului creierelor nu va fi abordată cu responsabilitate de către Uniunea Europeană și de către statele membre, atunci există riscul de a pune în pericol viitorul Uniunii Europene.

Raportul a fost realizat de către Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu profesorul universitar Călin Hințea, de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, și cu sprijinul CER și al comisiei pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură (SEDEC) din cadrul Comisiei Europene.

Related posts

Maraton al Transplantului, la Spitalul Sf Constantin din Braşov. Nume mari ale transplantului internaţional au lucrat pro bono

redactia

Andrei Ianculescu recrutat pentru coordonarea departamentului de Project Management

Ligia Voro

AGROTURISM ȘI GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ, primul eveniment dedicat antreprenoriatului în mediul rural inspirat de produsele și tradițiile culinare autentic românești

redactia

Leave a Comment