Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Europa dă 4 milioane € pentru modernizarea parcului central din Turda

Parcul Central din municipiul Turda va fi transformat și modernizat cu ajutorul fondurilor europene, printr-un proiect de 22,6 milioane de lei.

Acesta constă în amenajarea unei zone de agrement și centru multifuncțional. Se vor realiza următoarele obiective: clădire multifuncțională, locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârstă, patinoar, piațetă cu pavilion și fântână, zonă de intrare cu poartă de acces și amenajări exterioare.

Clădirea e prevăzută cu un spațiu interior care să poată găzdui evenimente adresate în special copiilor și cu o sală de conferințe care să poată găzdui evenimente educative. La nivel funcțional, clădirea de 577 mp este compusă din două corpuri: sala de conferințe de 84 de persoane, birou, spațiu destinat administrației, foaier; loc de joacă interior, două săli multifuncționale, spațiu tehnic.

Locul de joacă pentru copii a fost împărțit în trei zone, delimitate de alei pietonale. În parc se va amplasa un patinoar de 380 mp, de formă circulară. În afara perioadei de utilizare în scopul primar, suprafața patinoarului se va amenaja sub forma unei piațete urbane destinată organizării de activități specifice pentru copii.

Piațeta cu pavilion și fântâna pe 666 mp se vor amenaja pentru a deservi zona de joacă interioară. Pavilionul urban a fost conceput pentru a oferi protecție suplimentară pe timpul verilor și sub forma unei instalații arhitecturale contemporane care să aducă un plus de vitalitate spațiului urban.

În vecinătatea porții de acces se va realiza o piațetă pentru a elibera spațiul aglomerat din zona de acces. Poarta de acces se va transforma sub forma unei instalații arhitecturale, sculptură din metal inspirată din elemente naturale.

S-a prevăzut amenajarea și reabilitarea zonelor verzi din cadrul complexului. Lucrările constau în toaletări de vegetație (arbori și arbuști, eliminarea vegetației parazitare, plantarea de puieți de vegetație înaltă (arbori), amenajarea terenului viran, neamenajat, pentru a putea permite accesul publicului într-o zonă mai largă, însămânțarea cu gazon natural.

Acesta este unul dintre cele cinci proiecte europene depuse de Primăria Turda pe axa prioritară 13, pentru care au fost suplimentate recent fondurile, urmând să fie semnat contractul de finanțare.

Related posts

Promovare în cadrul CBRE România: Andrei Jerca preia funcția de Head of Industrial Services

Ligia Voro

McGuireWoods Consulting, nouă conducere a biroului din România

redactia

Deco Days

Stefana Muresan

Leave a Comment