Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Accesul spre Aeroportul Internaţional Timişoara se va face pe un drum extins la patru benzi

Aflat cu un an înainte de anul 2021, când va fi Capitală Europeană a Culturii, Timişoara va beneficia de acces mai facil spre Aeroportul Internaţional al oraşului. Drumul de acces care leagă centura de ocolire a municipiului de pe Bega şi AIT va intra într-un amplu proces de reabilitare. Actuala centură asigură accesul dinspre drumul naţional Timişoara – Arad, cel dintre Timişoara şi Lugoj, respectiv autostrada A1.

Activitatea Aeroportului Internaţional Timişoara este în continuă creştere, ceea ce a făcut extrem de importantă această investiţie pentru extinderea drumului de acces. Importanţa AIT este una regională, fiind atraşi numeroşi clienţi şi de la zona de graniţă cu Ungaria, dar mai ales cu Serbia, aflată la aproximativ 80 de kilometri distanţă.

După ce va fi închis şantierul care ar urma să dureze opt luni, pasagerii care folosesc Aeroportul Internaţional Timişoara vor circula mai uşor spre centura de ocolire a capitalei Banatului. Consiliul Judeţean Timiş şi societatea Superconstruct, câştigătoarea licitaţiei de execuţie, au semnat luni contractul de execuţie a investiţiei.

„Am semnat contractul de execuţie pentru modrenizarea şi lărgirea la patru benzi a drumului jueţean de legătură dintre centura de ocolire a Timişoarei şi Aeroport. Este un proiect de 2,5 kilometri, în valoare de 13,4 milioane de lei. Finanţarea este asigurată din fonduri guvernamentale şi bugetul propriu al CJT”, a declarat Călin Dobra.

El explică de ce durează opt luni un proiect care vizează mai puţin de trei kilometri de drum.

„Deşi vorbim despre o lungime de doar doi kilometri, proiectul include şi realizarea de instalaţii de iluminat public, asigurarea siguranţei, dar şi o pistă de biciclete. La drumurile din zona periurbană a Timişoarei facem tot posibilul să asigurăm şi asemenea piste de biciclete. Executant este societatea Superconstruct. Vor mai avea loc lucrări de relocare a reţelelor de comunicaţii, de realizare a unei reţele de canalizare îngropată, sunt în zonă instalaţiile celor de la ROMATSA, există un canal al ANIF. Vor fi şi două intersecţii, se vor realiza accese către drumurile laterale şi către societăţile din zonă. Aeroportul e în plină dezvoltare, este poartă principală de intrare, şi vedeţi că numărul de turişti a crescut, iar anul 2021 e important pentru noi”, a mai subliniat Dobra.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul și Oradea își fac pasaje din banii proiectului de cale ferată

Articolul următor

Licitaţia pentru noua Maternitate a Spitalului Judeţean Timişoara a fost republicată pe SEAP

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share