Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ardealul, înțesat de mall-uri în 2020. Cum arată harta investițiilor

Nouă mari proiecte de retail sunt programate în acest an în municipiile din Transilvania și din Banat.

Cel mai mare dintre ele este AFI Brașov, ridicat de AFI Europe, pe 45.000 mp, urmat de Shopping City Târgu-Mureș, creat de NEPI Rockcastle, pe 40.000 mp. Printre dezvoltatorii cu proiecte în zonă mai apar Casa Suprema (Arad), Mitiska Reim (Baia Mare, Mediaș), Oasis/Supernova (Timișoara), RC Europe (Miercurea Ciuc, Oradea), Sf. Gheorghe (Prime Capital/MAS Rei).

Proiectele de shopping center din zonă ocupă peste 20.000 mp, iar cele de retail park sunt sub această suprafață, conform hărții Wall Street. Orașele mici, de sub 100.000 de locuitori, precum Mediaș sau Călărași, vor înregistra un nivel record al livrărilor noi de retail.

Aproape jumătate din suprafața noilor livrări provine doar din trei scheme de retail: noul mall AFI Europe din Brașov, Shopping City Târgu-Mureș, construit de NEPI Rockcastle și Dâmbovița Mall, dezvoltat de Prime Kapital și MAS Rei. Nu sunt însă excluse întârzieri ale acestor livrări, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

“În orașele medii și mici este foarte puțină concurență și, ca urmare, puține bariere de intrarea pe piață. Erau multe orașe care nu dispuneau de un centru comercial modern, iar ceea ce a fost deschis în ultimii ani a constituit cu adevărat o premieră.

În Bistrița au fost deschise chiar două retail parcuri într-o perioadă relativ scurtă de timp, iar acestea au adus branduri mari pentru cumpărătorii din oraș, în contextul în care schemele moderne de retail și brandurile mari vin la pachet”, spune Silviu Pop, head of research la compania de consultanță Colliers România.

Proiectele anului în Transilvania/Banat

  • AFI Brașov 45.000 mp
  • Shopping City Târgu-Mureș 40.000 mp
  • Parada Mall Arad 20.000 mp
  • Shopping Park Baia Mare 18.000 mp
  • Prima Shops Timișoara 15.000 mp
  • Sepsi Value Sf. Gheorghe 14.800 mp
  • Nest Miercurea Ciuc 11.600 mp
  • Kaufland Mediaș 10.000 mp
  • Nest Oradea 6.400 mp

Sursa: Colliers

Total
10
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un politehnist de la Cluj va administra căile ferate ale României

Articolul următor

TC Capital închiriază circa 700 mp către Skikun & Binui și Danya Cebus, în proiectul Hyperion Towers

Citește și:
Total
10
Share