Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CBRE consiliază închirierea a 18.000 mp de spații industriale în Timișoara

Stocul de spații industriale din vestul și nord-vestul țării va depăși 700.000 mp în 2020.

Piața spațiilor industriale din zona de vest și nord-vest a țării înregistrează o creștere accelerată, după ce în decurs de doar patru ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piața ca mărime după București și este așteptat să depășească 700.000 mp în acest an, arată datele CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară. Compania a consiliat recent închirierea unei suprafețe totale de aproximativ 18.000 mp de spații industriale în cadrul proiectului Timișoara Industrial Park II, care devenit complet ocupat.

CBRE acoperă zona de vest și nord-vest a țării printr-o echipă dedicată sectorului industrial, coordonată din Timișoara de Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor, Industrial Services, în cadrul CBRE România. În 2019, în vestul și nord-vestul României au fost livrați 67.000 mp de spații industriale, ridicând stocul actual la 650.000 mp. În ceea ce privește cererea, au fost închiriați aproape 70.000 mp de spații industriale, CBRE având o cotă de piață de 44%.

„Observăm un apetit tot mai ridicat pentru zona de vest și nord-vest a țării, atât în ceea ce privește oferta de noi proiecte care vin pe piață, cât și apetitul pentru spații industriale, volumul închiriat în 2019 depășind nivelul livrărilor. În acest moment, sunt în construcție încă 65.000 mp de spații industriale în apropierea orașelor Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea și Satu Mare”, a declarat Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor, Industrial Services, CBRE România.

În Timișoara, CBRE România a consiliat recent închirierea a 18.000 mp în proiectul Timișoara Industrial Park II (cunoscut anterior sub numele de Timișoara Airport Park 2 sau TAP 2), dezvoltat și administrat de Global Vision pentru Globalworth.

Prima fază a proiectului Timișoara Industrial Park II este acum complet ocupată, după ce NDB Logistica, furnizor de servicii integrate de logistică, a închiriat o suprafață de 12.000 mp iar DS Smith, companie internațională lideră în domeniul ambalajelor, a închiriat aproximativ 6.000 mp, ambele tranzacții fiind consiliate de CBRE România.

NDB Logistica este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii integrate de logistică, cu o prezență în 32 de țări, oferind servicii de transport și depozitare, control al calității și distribuție, în diferite domenii de activitate: FMCG, producție, automotive și industrial, construcții, textile și produse electrocasnice și electronice.

DS Smith este o companie internațională lideră în domeniul ambalajelor cu operațiuni în 37 de țări și peste 27,000 angajați. Viziunea DS Smith este de a revoluționa industria de producție a ambalajelor.

„Companiile din domeniul distribuției și producției continuă să reprezinte motorul cererii pe piața de spații industriale, cumulând peste 60% din cei 480.000 mp tranzacționați anul trecut în România. Orașele regionale acoperă aproape jumătate din volumul închiriat în total în 2019 și observăm în continuare cerere pentru spații industriale în zonele de vest, nord-vest și centrul țării”, a declarat Andrei Jerca, Head of Industrial Services, CBRE România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

TC Capital închiriază circa 700 mp către Skikun & Binui și Danya Cebus, în proiectul Hyperion Towers

Articolul următor

Ocolitoarea Zalăului, funcțională din 2022

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share