Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ardealul, campionul tăierilor ilegale de lemn

Cele mai mari hoţii care au avut loc în ultimii doi ani în păduri au fost în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu, conform statisticilor Ministerului Mediului.  

Gărzile de mediu au semnalat că furturile cele mai mari descoperite în ultimii doi an au fost în Maramureş, de unde au dispărut 110.000 mc de lemne. Urmează Bistriţa-Năsăud, cu 30.000 mc furaţi, Sibiu – 20.000 mc. Alte judeţe unde se taie mult ilegal sunt Cluj, Caraş-Severin, Alba, Neamţ.

CE a anunțat decizia de a demarara proceduri pentru nerespectarea obligațiilor asumate de România pentru mai multe eșecuri sistemice în formă continuată ale autorităților cu privire la protecția pădurilor.

Anunțul vine în urma plângerilor depuse anul trecut de organizațiile Agent Green, Client Earth și EuroNatur față de distrugerile planificate în formă continuată a zeci de mii de hectare de păduri seculare și primare.

Acestea au acuzat că autoritățile aprobă tăieri în ariile protejate Natura 2000 fără analiza impactului asupra acestor zone unice, lipsa unei evaluări adecvate și strategice înainte de a aproba tăieri în arii protejate și privarea dreptului de access la informația de mediu încalcă legislația comunitară.

Avertismentul CE vizează și tăierile tăierile ilegale la nivel național, dar și încălcarea regulamentului pentru trasabilitatea lemnului și prevenirea plasării pe piață a lemnului ilegal.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sesiune certificare internațională CMC

Articolul următor

50 mil. euro investiți în start-up-uri de AI, până în 2025

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share