Alba Bistrița-Năsăud Cluj Industrie Mediu Sibiu Ultimele stiri

Ardealul, campionul tăierilor ilegale de lemn

Cele mai mari hoţii care au avut loc în ultimii doi ani în păduri au fost în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu, conform statisticilor Ministerului Mediului.  

Gărzile de mediu au semnalat că furturile cele mai mari descoperite în ultimii doi an au fost în Maramureş, de unde au dispărut 110.000 mc de lemne. Urmează Bistriţa-Năsăud, cu 30.000 mc furaţi, Sibiu – 20.000 mc. Alte judeţe unde se taie mult ilegal sunt Cluj, Caraş-Severin, Alba, Neamţ.

CE a anunțat decizia de a demarara proceduri pentru nerespectarea obligațiilor asumate de România pentru mai multe eșecuri sistemice în formă continuată ale autorităților cu privire la protecția pădurilor.

Anunțul vine în urma plângerilor depuse anul trecut de organizațiile Agent Green, Client Earth și EuroNatur față de distrugerile planificate în formă continuată a zeci de mii de hectare de păduri seculare și primare.

Acestea au acuzat că autoritățile aprobă tăieri în ariile protejate Natura 2000 fără analiza impactului asupra acestor zone unice, lipsa unei evaluări adecvate și strategice înainte de a aproba tăieri în arii protejate și privarea dreptului de access la informația de mediu încalcă legislația comunitară.

Avertismentul CE vizează și tăierile tăierile ilegale la nivel național, dar și încălcarea regulamentului pentru trasabilitatea lemnului și prevenirea plasării pe piață a lemnului ilegal.

Related posts

Cea mai modernă Sală Polivalentă din țară va purta numele celei mai puternice bănci românești

Stefana Muresan

ANPP solicită Guvernului să extindă valabilitatea preţurilor pentru 71 de medicamente care riscă să dispară de pe piaţă din 2 noiembrie

Papuc Irina

Amazon angajează 100.000 de oameni ca să facă față comenzilor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment