Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se schimbă finanţarea pe Programul Operaţional Regional. Proiectele vor fi sprijinite şi înainte de depunere

ADR Vest a reuşit să găsească, după etapa supracontractării, finanţare pentru aproape toate proiectele depuse în cadrul Programului Operaţional Regional. Faţă de finanţarea alocată regiunii, de 644 de milioane de euro, până la urmă s-au alocat 1,2 miliarde de euro.

„A însemnat muncă în spate, efort depus şi din partea echipelor care au scris proiectele şi din partea celor care le-au analizat. Bani au fost, important era ca acestea să fie depuse. S-a văzut şi la alte programe, la supracontractări există posibilitatea de a obţine bani. Peste 95% din proiectele depuse au fost şi contractate. Stăm bine pe dezvoltare urbană, reşedinţe de judeţ, sunt şi licitaţii naţionale care aduc bani”, a declarat Maxim.

În curând va demara un nou ciclu de finanţare, iar regulile se schimbă semnificativ. De schimbat se va schimba şi rapiditatea analizei şi acordării finanţărilor, speră Sorin Maxim, şeful ADR Vest, care anunţă că pregătirea noului ciclu de finanţare va demara din timp util, aceasta şi pentru că se vor aloca bani anticipat pentru această etapă. În perioada următoare, puterea Agenţiilor de Dezvoltare Regională ar urma să crească semnificativ.

„Sperăm să primim calitatea de autoritate de management, în acest scop este deja înaintată un proiect de ordonanţă. De asemenea, în ceea ce priveşte noul ciclu de finanţare am o veste foarte bună. O să fie alocate 100 de milioane de euro doar pentru pregătrie, pentru studii de fezablitate ale proiectelor ce vor fi depuse pe finanţare”, ne-a mai declarat Maxim.

În ceea ce priveşte regiunea Vest, alocarea financiară pe POR va creşte sigur în viitorul ciclu de finanţare.

„Peste un miliard va fi alocat, este doar o estimare a mea. Bani vor veni pe IMM, va fi mai mult decât finanţare, se vor aloca pentru achiziţii de mijloace fixe, dar şi pe inovare, cercetare, digitalizare, toate acestea vor creşte productivitatea activităţii”, a mai subliniat Maxim.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă revoluție pentru Dacia: Prezentarea în premieră a unei mașini de oraș 100% electrică

Articolul următor

Casa de Sănătate Timiş a dat în 2019 farmaciilor 191 de milioane de lei pentru decontarea medicamentelor pe reţete

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share