Fonduri Europene Timiș

Se schimbă finanţarea pe Programul Operaţional Regional. Proiectele vor fi sprijinite şi înainte de depunere

ADR Vest a reuşit să găsească, după etapa supracontractării, finanţare pentru aproape toate proiectele depuse în cadrul Programului Operaţional Regional. Faţă de finanţarea alocată regiunii, de 644 de milioane de euro, până la urmă s-au alocat 1,2 miliarde de euro.

„A însemnat muncă în spate, efort depus şi din partea echipelor care au scris proiectele şi din partea celor care le-au analizat. Bani au fost, important era ca acestea să fie depuse. S-a văzut şi la alte programe, la supracontractări există posibilitatea de a obţine bani. Peste 95% din proiectele depuse au fost şi contractate. Stăm bine pe dezvoltare urbană, reşedinţe de judeţ, sunt şi licitaţii naţionale care aduc bani”, a declarat Maxim.

În curând va demara un nou ciclu de finanţare, iar regulile se schimbă semnificativ. De schimbat se va schimba şi rapiditatea analizei şi acordării finanţărilor, speră Sorin Maxim, şeful ADR Vest, care anunţă că pregătirea noului ciclu de finanţare va demara din timp util, aceasta şi pentru că se vor aloca bani anticipat pentru această etapă. În perioada următoare, puterea Agenţiilor de Dezvoltare Regională ar urma să crească semnificativ.

„Sperăm să primim calitatea de autoritate de management, în acest scop este deja înaintată un proiect de ordonanţă. De asemenea, în ceea ce priveşte noul ciclu de finanţare am o veste foarte bună. O să fie alocate 100 de milioane de euro doar pentru pregătrie, pentru studii de fezablitate ale proiectelor ce vor fi depuse pe finanţare”, ne-a mai declarat Maxim.

În ceea ce priveşte regiunea Vest, alocarea financiară pe POR va creşte sigur în viitorul ciclu de finanţare.

„Peste un miliard va fi alocat, este doar o estimare a mea. Bani vor veni pe IMM, va fi mai mult decât finanţare, se vor aloca pentru achiziţii de mijloace fixe, dar şi pe inovare, cercetare, digitalizare, toate acestea vor creşte productivitatea activităţii”, a mai subliniat Maxim.

Related posts

Asociația OncoHelp va participa la cel mai mare maraton caritabil din Timișoara – Timotion 2019

redactia

Iulian Dascălu a mai cumpărat o bucată din Carbochim

Nora Dumitrescu

#StaiAcasă, pentru că ai acces GRATUIT la 31 de cursuri de marketing online

Ligia Voro

Leave a Comment