Agricultura Cluj Ultimele stiri

Camerele agricole din Ungaria, replicate în România

Miniștrii agriculturii din România și Ungaria, Adrian Oros și Istvan Nagy, se vor întâlni la Cluj pentru a discuta introducerea în țara noastră a unui sistem al camerelor agricole similar celui maghiar.     

Întâlnirea din 29 februarie va viza consolidarea cooperării bilaterale între cele două state și în cadrul Uniunii Europene. Cu această ocazie vor mai fi dezbătute noua politică agricolă comună cu accent pe Pactul Verde European “Green Deal”, menținerea sprijinului cuplat și a ajutoarelor naționale tranzitorii, problema plafonării voluntare.

Alte subiecte de interes comun pentru ambele țări care vor fi abordate sunt evoluția pestei porcine africane și a gripei aviare pe teritoriile României și Ungariei și identificarea de soluții pentru a ține în frâu aceste boli.

În cadrul viitoarei întâlniri de la Cluj, alături de ministrul român al agriculturii se va afla președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, având în vedere tematica propusă pentru discuții.

Adrian Oros, ministrul agriculturii și dezvoltării Rurale, secretarul de stat Aurel Simion, directorul Direcției Generale Afaceri Europene și Relații Internaționale l-au primit la București pe Botond Zakonyi, ambasadorul Ungariei la București, însoțit de atașatul pentru agricultura și mediu Tibor Laszlo Sandor.

Oros a afirmat că România susține plafonarea voluntară şi plata redistributivă, astfel încât să poată fi sprijinite mai mult fermele de familie, obiectiv prioritar al conducerii ministerului, ca și dezvoltarea procesării produselor agricole.

Related posts

OMV Petrom își extinde prezența Upstream în regiunea Mării Negre

Papuc Irina

Scandia Food intră pe piața imobiliară și anunță intenția de a investi 30 de milioane de Euro într-un ansamblu rezidențial în Sibiu

Papuc Irina

Philips va oferi ecografii gratuite în Transilvania

Nora Dumitrescu

Leave a Comment