Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

110 milioane de euro pentru Baia Mare, în 2020

Dezvoltarea, investițiile și proiectele strategice vor fi în acest an prioritățile reședinței de județ a Maramureșului care are un buget aprobat de 530 de milioane de lei.

Consiliului Local Baia Mare a aprobat în unanimitate, în cadrul ședinței sale extraordinare, bugetul municipiului pe anul în curs. Investițiile reprezintă componenta esențială, fapt pentru care au fost majorate alocările bugetare, combinând resursele proprii și cele guvernamentale, dar axându-se pe finanțările din fonduri europene, conform conducerii instituției.

“Trebuie să ne orientăm spre finanțarea funcționării serviciilor publice precum salubrizare, zone verzi, întreținerea infrastructurii rutiere, dotări ale instituțiilor de învățământ, susținerea culturii, sportului de masă și a celui de performanță, proiectele pentru tineret sau evenimentele culturale. Funcționarea municipiului trebuie să se așeze în echilibru cu cealaltă secțiune care ne orientează spre viitor, respectiv dezvoltarea, investițiile, proiectele strategice”, a precizat primarul Cătălin Cherecheș.

Pe partea de infrastructură se remarcă proiectul construirii Bulevardului de Vest, creșterea coridorului de mobilitate urbană, pietonalizarea Piețelor Păcii și Libertății, modernizarea de străzi, amenajarea cu dale a râului Săsar, înființarea de parcări publice, sistematizarea rutieră în cartiere, modernizarea transportului public.

Pe partea de mediu sunt vizate o instalație de cogenerare de înaltă eficiență pentru producerea energiei electrice, platforme îngropate pentru colectare deșeurilor, registrul spațiilor verzi, dar și atestarea municipiului ca stațiune turistică balneo-climaterică de interes național.

Pe mai multe artere vor fi montate corpuri de iluminat cu led, va fi introdus un sistem de telegestiune a sistemului public de iluminat, iar în centrul istoric va fi extins sistemul de iluminat.

Va fi actualizat planul urbanistic general și cele zonale din perimetrul central, fiind viabilizate mai multe bulevarde. Pe partea de agrement se prevăd  înființarea unui complex în zona fostului ștrand municipal și modernizarea Cinematografului Minerul.

În zona de mobilitate sunt vizate realizarea Master Planului general de transport al municipiului, managementul traficului, monitorizarea video a localității, un studiu de optimizare a transportului public de persoane, stații modulare de autobuze.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Real Estate & Construction Forum” a ajuns la cea de-a X-a ediție

Articolul următor

Clujenii de la Raiko au atras 2 milioane de pe bursă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share