Asigurări/Burse Cluj Industrie Ultimele stiri

Clujenii de la Raiko au atras 2 milioane de pe bursă

Compania specializată în producția și distribuția de sisteme pluviale Raiko Transilvania Cluj a vândut 800.000 acțiuni noi investitorilor de la Bursa de Valori București (BVB).

În timpul plasamentului privat, care a durat trei zile, între 13 și 17 februarie, compania a obținut astfel 840.000 de lei. La oferta intermediată de Tradeville au participat 20 de investitori individuali și instituționali.

Capitalul atras în urma acestui plasament privat va fi direcționat către achiziționarea de materiale și bunuri pentru a crește capacitatea de producție și vânzare și pentru a răspunde cererii tot mai mare de produse pe piețele externe.

Aceasta a fost a doua operațiune pe piața de capital pentru Raiko, care în 2019 a vândut 1 milion de acțiuni noi într-un plasament privat și a atras 1,05 milioane, de lei, de la 29 de investitori. Acțiunile companiei urmează să se listeze pe piața AeRO a BVB, iar conducerea își propune să finalizeze toate procedurile de admitere la tranzacționare până la sfârșitul primei jumătăți a anului.

Tradeville va asista Raiko în toate procedurile aferente admiterii acțiunilor pe piața AeRO. Raiko este o companie românească înființată în 2014 la Căpușu Mare, de Tomasz Kurcin.

După închiderea celui de-al doilea plasament privat, acesta și soția sa, Katarzyna Wieszczek-Kurcin, dețin 53% din companie, restul fiind lăsat pe piața liberă, la BVB. Valoarea totală a pieței de sisteme pluviale din România în 2018 era estimată la 40 de milioane euro.

Related posts

Stațiunea Băile Figa, vizitată de peste 170.000 de turişti în perioada verii

Stefana Muresan

Wörwag Pharma – de 20 de ani în România

Stefana Muresan

FlorideLux: Începutul anului școlar a triplat vânzările online de flori

Ligia Voro

Leave a Comment