Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii de la Raiko au atras 2 milioane de pe bursă

Compania specializată în producția și distribuția de sisteme pluviale Raiko Transilvania Cluj a vândut 800.000 acțiuni noi investitorilor de la Bursa de Valori București (BVB).

În timpul plasamentului privat, care a durat trei zile, între 13 și 17 februarie, compania a obținut astfel 840.000 de lei. La oferta intermediată de Tradeville au participat 20 de investitori individuali și instituționali.

Capitalul atras în urma acestui plasament privat va fi direcționat către achiziționarea de materiale și bunuri pentru a crește capacitatea de producție și vânzare și pentru a răspunde cererii tot mai mare de produse pe piețele externe.

Aceasta a fost a doua operațiune pe piața de capital pentru Raiko, care în 2019 a vândut 1 milion de acțiuni noi într-un plasament privat și a atras 1,05 milioane, de lei, de la 29 de investitori. Acțiunile companiei urmează să se listeze pe piața AeRO a BVB, iar conducerea își propune să finalizeze toate procedurile de admitere la tranzacționare până la sfârșitul primei jumătăți a anului.

Tradeville va asista Raiko în toate procedurile aferente admiterii acțiunilor pe piața AeRO. Raiko este o companie românească înființată în 2014 la Căpușu Mare, de Tomasz Kurcin.

După închiderea celui de-al doilea plasament privat, acesta și soția sa, Katarzyna Wieszczek-Kurcin, dețin 53% din companie, restul fiind lăsat pe piața liberă, la BVB. Valoarea totală a pieței de sisteme pluviale din România în 2018 era estimată la 40 de milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

110 milioane de euro pentru Baia Mare, în 2020

Articolul următor

Aplicația Visit Maramureș, lansată la București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share