Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania Canadiană Celestica face concedieri colective la Borş

Celestica, unul dintre cei mai mari angajatori din Bihor a anunţat că în perioada următoare va concedia circa 400 de persoane. Potrivit Profit.ro, restructurarea angajaților este necesară pentru o aliniere mai bună a operațiunilor din Oradea la nivelul actual de venituri. Persoanele care urmează să fie disponibilizate vor primi salarii compensatorii, încercându-se și o redistribuire, unde este posibil.

Intenţia de concediere colectivă a fost depusă la sfârşitul săptămânii trecute la AJOFM Bihor, motivarea fiind pierderea unui client important. În prezent, Celestica are la Borş peste 1.800 de angajaţi proprii. La aceştia se adaugă încă aproximativ 400 de angajaţi în leasing de personal. 

Se presupune că intenţia restructurarea de la Celestica este legată şi de epidemia de coronavirus din China, o mare parte dintre componentele companiei fiind fabricate în această ţară.

Grupul canadian Celestica Internațional este prezent la Borş din 2004 şi furnizează componente aferente echipamentelor electronice pentru giganți precum Alcatel, HP, Honeywell sau NEC. Cifra de afaceri şi numărul de angajaţi a crescut de la an la an. La fel şi profitul net.

În 2018 cifra de afaceri a ajuns la 1,39 de miliarde de lei, dar compania a înregistrat o pierdere de peste 71 de milioane de lei. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Germanii de la Eckerle plusează la salarii: 4.000 de lei pentru operatori

Articolul următor

Elite Business Women, din nou la Sibiu. Tema evenimentului: Strategie de business și implementare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share