Auto CSR Ultimele stiri

La Craiova, primul Club de Programare dedicat elevilor cu deficiențe de auz din România Ford Romania

Ford Motor Company Fund și organizația caritabilă Light Into Europe deschid astăzi la Craiova primul Club de Programare dedicat elevilor cu deficiențe de auz din România.

 

Clubul se află în incinta Liceului Tehnologic Beethoven și este rezultatul unei investiții de 20.000 de dolari realizată de Ford Motor Company Fund.

Inițiatorul acestui proiect este organizația caritabilă româno-britanică Light Into Europe, care are scopul de a sprijini românii cu deficiențe de vedere sau de auz, îmbunătățindu-le acestora calitatea vieții și crescând astfel șansele ca ei să devină membri activi și acceptați ai societății românești.

Clubul va oferi cursuri vocaționale pentru 50 de elevi craioveni din clasele gimnaziale, facilitându-le acestora accesul la piața muncii în momentul în care își vor finaliza studiile. Zece profesori se vor alătura proiectului ale cărui cursuri vor fi predate în limbajul mimico-gestual românesc.

Proiectul are la bază un studiu realizat în Craiova printre elevii cu deficiențe de auz. Sondajul a relevat faptul că două dintre nevoile acestor elevi sunt facilitarea accesului la educație și șanse egale cu ale tuturor angajaților când vine vorba de asigurarea unui loc de muncă.

Profesorii și cursanții vor beneficia de sesiuni de învățare a 250 de termeni din domeniul IT în limbajul mimico-gestual românesc. Acest lucru va permite cursuri accesibile și relevante pentru elevii cu deficiențe de auz, care utilizează în special limbajul semnelor pentru a comunica. Colecția de semne va fi apoi digitalizată și va fi disponibilă online, pe site-ul Light Into Europe, putând fi accesată ulterior de toți profesorii Asociației Naționale a Surzilor din România.

Proiectul include, de asemenea, cursuri de programare de bază prin limbaj mimico-gestual pentru 30 de elevi de liceu și studenți din Craiova care vor activa ca voluntari. Pe termen lung, sesiunile de învățare vor fi conduse în același timp de voluntari și elevi cu deficiențe de auz.

“Suntem fericiți că putem contribui la implementarea acestui proiect deosebit și credem cu tărie în oportunitățile pe care le poate oferi. Sper că acest exemplu va fi urmat și de alte companii și comunități din România”, spune Ian Pearson, Președintele Ford România și Directorul fabricii Ford Craiova.

Prin îmbunătățirea pregătirii și abilităților tehnice ale profesorilor, aceștia vor putea să susțină la rândul lor activități educaționale sustenabile care sunt relevante, potrivite cu vârsta cursanților și armonizate cu cerințele pieței muncii din România.

“Tehnologiile digitale au transformat modul în care ne conectăm și comunicăm cu lumea din jurul nostru, dezvoltând astfel oportunități în toate zonele vieții contemporane. Poate că elevii cu deficiențe de auz nu cunosc termenul «algoritm», dar cu ajutorul investiției Ford Fund vor putea să dezvolte unul. Ne angajăm să le facilităm elevilor români cu deficiențe de auz accesul la educație științifică digitală, care le va deveni astfel accesibilă”, a declarat Camelia Platt, CEO al organizației caritabile Light Into Europe.

Clubul le va oferi elevilor acces la laptop-uri, la software și la birourile instalate de angajații IT din cadrul fabricii Ford Craiova. Aceștia vor avea ocazia, la rândul lor, să devină voluntari în acest proiect.

Tinerii care vor participa la sesiunile săptămânale vor primi la final un certificat de absolvire a cursurilor de programare. Va fi primul lor pas într-o carieră captivantă și plină de satisfacții în acest domeniu.

Organizația Caritabilă Light Into Europe este unul dintre susținători și promotorii tradiționali ai drepturilor persoanelor cu deficiențe de auz, dezvoltând în ultimii ani o serie de servicii esențiale dedicate acestei comunități:

  • în 2007 – primul kit de pregătire în limbajul mimico-gestual românesc pentru părinți și profesori;
  • în 2011 – cea mai mare bază de date cu resurse în limbajul mimico-gestual românesc, dezvoltată în parteneriat cu Institutul European al Limbajelor Semnelor din Suedia.
  • în 2014-2016 – dezvoltarea unui standard ocupațional pentru interpreții limbajului mimico-gestual, cu 700 de participanți.

Ford Motor Company Fund activează în România încă din 2014, aflându-se la baza unor proiecte variate în care este implicată comunitatea din Craiova.

Related posts

Mayors launch £13m fund to help transform Royal Docks

Ionut Oprea

Emil Boc vrea organizarea unui mare turneu WTA la Cluj , cu sprijinul mediului de afaceri

Stefana Muresan

Politica comercială a UE – noi oportunităţi şi provocări pentru mediul de business din România

Ligia Voro

ANCOM a aplicat sancțiuni de peste 1,6 milioane de lei pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire cu voce mobilă

Papuc Irina

Investiții de 4 milioane de euro în fosta Bază Hipică din Lugoj

Stefana Muresan

Situația economică a României și a Uniunii Europene, în dezbatere la UVT, în prezența unui oficial al FMI

redactia

MedLife investește 5 milioane de euro în Ungaria. Este prima mutare a unei companii româneşti din sectorul medical privat în afara țării

redactia

Aeroporturile din Europa, în audiență la Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

Connect44 se extinde și a închiriat în total 1.000 de metri pătrați în Vox Technology Park

Papuc Irina

Electric Castle – festivalul care împlinește vise

Stefana Muresan

Aniversare cu surprize la Summer Wine Party & Networking

A. I.

Cea mai modernă fabrică de pâine din Europa, în Câmpia Turzii, cu făină din Mureș și Hunedoara. Investiție de 50 mil. euro a grupului belgian La Lorraine

redactia

Revista Vinul.Ro apare lunar în română și engleză, cu recomandări de locuri, oameni și gusturi bune

Stefana Muresan

Transgaz vrea să cumpere operatorul de transport gaze din Grecia

Stefana Muresan

Martin Slabbert – Prime Kapital: Iaşiul este noul Cluj. Proiect de 100.000 mp de birouri

redactia

Din trei salarii minime propuse, IMM-urile l-ar alege pe al patrulea

Traian Dan

În această vară ar putea fi dați în folosință 18 km noi de autostradă în Mureș

Ion Surdu

Ambasadorul Franţei la Bucureşti: Clujul, pol universitar important mai ales pentru studiile de medicină

redactia

Sondaj: Peste 70% dintre firme nu au o strategie pentru situații precum COVID-19. Planul unei companii din Sibiu

Papuc Irina

Grupul Grampet a intrat într-un consorţiu care va deschide o rută navală între porturile Constanţa şi Batumi/Poti

Papuc Irina

DENT ESTET Sibiu la 6 luni de activitate: medicii gestionează tot mai multe cazuri de implantologie și estetică dentară cu nivel de complexitate ridicat

Stefana Muresan

Continuă înscrierile la FOREN 2020

Ligia Voro

Manufacturing and industrial excellence celebrated in Warsaw

Ionut Oprea

Draxlmaier suspendă activitatea fabricilor timp de două săptămâni

Traian Dan

Leave a Comment