București Cluj Energie Energy Mirror Of Romania Fonduri Europene IT&C Ultimele stiri

Electrogrup dezvoltă primul proiect Smart City integrat din România

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, în asociere cu Urban Scope, va implementa primul proiect Smart City integrat din România – modernizarea stațiilor de așteptare a mijloacelor de transport public din Piatra Neamț, un contract în valoare de peste 21,1 milioane de lei. Contractul a fost semnat ieri. 

 

“După mai mulți ani de explorat această piață Smart City,  după numeroase conferințe de specialitate și proiecte pilot, anunțăm astăzi trecerea de la concept la implementare a primului proiect din România ce prevede integrarea mai multor soluții de tip Smart City, ce acoperă componentele de infrastructură esențiale ale unui oraș care se dorește inteligent – de la mobilitate și arhitectură urbană, la măsurarea traficului rutier și a calității mediului, toate integrate într-o platformă unică, amplasată într-un centru de comandă modern. După părerea mea, această soluție este cel mai important pas făcut de un oraș din România, în cursa de a deveni un oraș inteligent, iar impactul se va vedea în creșterea calității vieții în Piatra Neamț, care este în fond obiectivul principal al dezvoltărilor urbane durabile. Avem convingerea că și alte orașe vor demara proiecte similare, iar Electrogrup este deja pregătit sa fie un partener cu experiență în astfel de implementări”, a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Cele două companii – Urban Scope pe partea de proiectare, Electrogrup – pe cea de execuție au la dispoziție 25 de luni pentru implementarea proiectului.

Noile stații de așteptare din Piatra Neamț vor fi echipate cu WiFi, ecrane tactile multimedia, porturi USB pentru încărcarea smartphone-urilor, panouri fotovoltaice, camere inteligente ce permit analiza video și monitorizarea traficului, senzori de mediu, informații de trafic pentru călători, dar și operate printr-un centru de comandă.

Următorul pas, firesc după semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele din fonduri nerambursabile, este semnarea contractelor privind proiectarea și execuția, în urma finalizării procedurilor de licitație. Ieri am semnat contractul privind proiectarea și execuția pentru unul dintre cele 32 de proiecte din fonduri nerambursabile pregătite de municipalitatea pietreană, respectiv Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transportul public de persoane, încă un pas important in implementarea conceptului de Smart City. Vom avea în Piatra Neamț 80 de stații de așteptare inteligente, cu panouri informative conectate în timp real la mijloacele de transport pentru călători, conexiune wireless la internet, camere de supraveghere video și panouri fotovoltaice. Acest proiect este complementar cu alte proiecte aflate în diverse stadii în Piatra-Neamț, inclusiv achiziționarea de autobuze electrice, și care contribuie împreună la atingerea obiectivului general de de stimulare a utilizării mijloacelor de transport public în detrimentul mașinilor personale, de reducere a emisiilor de dioxid de carbon –  CO2. Investiția este finanțată în proporție de 98% din fonduri europene, cu o contribuție proprie a municipalității pietrene de doar 2%”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Electrogrup a dezvoltat, ca Antreprenor General, proiecte complexe în mai multe sectoare de construcții, în România și în afara granițelor, în țări precum Germania, Polonia, Belgia sau Olanda. Electrogrup este și unul dintre cei mai activi furnizori de soluții Smart City la cheie pentru administrații publice și companii private. Recent, compania a început dezvoltarea unui parcări supraetajate, dotată cu soluții smart, în Oradea, precum și amenajarea pistei și balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brașov.

Related posts

Puteți depune propuneri pentru noul Start-up Nation

Ligia Voro

TAROM, licitații publice pentru modernizarea sistemului IT – ”prima investiție de substanță din ultimii 10 ani”

Stefana Muresan

Mercedes-Benz, reclamă impresionantă filmată în Sibiu

Stefana Muresan

Aviatorilor 8 receives final “Excellent” BREEAM certification

Ionut Oprea

Aquaparkuri și hoteluri închise în Oradea și Băile Felix din cauza COVID 19

Traian Dan

Parking de 19 milioane de lei, la Cluj-Napoca

redactia

Clujul va înghiți alte două filiale ale Electrica Distribuție

Nora Dumitrescu

Italienii și românii, ca frații? Fraternitatea italo-română, sub lupă, pe 24 martie 2019, la Grand Hotel Italia

Stefana Muresan

Fondatorul Albalact și-a vândut clădirile de birouri din Cluj

Nora Dumitrescu

Compania Coralia Com din Sighi­şoa­ra, afaceri de 7,5 mil. euro cu o reţea de opt magazine şi activităţi de distribuţie

redactia

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (2): Primele fortificații

Transilvania Business

Fermierii afectați de secetă pot solicita, începând de azi, ajutor de la stat

Traian Dan

DAW Bența a deschis un nou Centru Caparol în Republica Moldova

Ligia Voro

O singură companie din Ardeal, între cei mai dezirabili angajatori din România

Nora Dumitrescu

Lidl va finanța restaurarea “Versailles-ului Transilvaniei”

Nora Dumitrescu

Cristina Pardi, Head of New Business: “Filosofia NTT DATA Romania are în centrul său clientul, viziunea și echipa”

redactia

Lucrări intense pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda

Stefana Muresan

Parcelele de teren din Innovation City, scoase la închiriat

Nora Dumitrescu

Colliers market report H1 2020: Change is​ here, change is accelerating

Ionut Oprea

Grupul Zentiva achiziționează operațiunile Alvogen din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Lotul 3 Iernut – Chețani al Autostrăzii Transilvania se deschide anul acesta. Pe lotul 4, avans slab

Ligia Voro

Cel mai mare legumicultor din Bistrița-Năsăud, fermă de 15.000 de curcani

Stefana Muresan

Frații Pavăl au cumpărat aproape un sfert din acţiunile ALRO

redactia

Relația cu statul trece ușor în online: numărul conturilor pe platformele electronice a crescut de 6 ori, iar al operațiunilor – de 12 ori

Ion Surdu

Leave a Comment