București Cluj Energie Energy Mirror Of Romania Fonduri Europene IT&C Ultimele stiri

Electrogrup dezvoltă primul proiect Smart City integrat din România

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, în asociere cu Urban Scope, va implementa primul proiect Smart City integrat din România – modernizarea stațiilor de așteptare a mijloacelor de transport public din Piatra Neamț, un contract în valoare de peste 21,1 milioane de lei. Contractul a fost semnat ieri. 

 

“După mai mulți ani de explorat această piață Smart City,  după numeroase conferințe de specialitate și proiecte pilot, anunțăm astăzi trecerea de la concept la implementare a primului proiect din România ce prevede integrarea mai multor soluții de tip Smart City, ce acoperă componentele de infrastructură esențiale ale unui oraș care se dorește inteligent – de la mobilitate și arhitectură urbană, la măsurarea traficului rutier și a calității mediului, toate integrate într-o platformă unică, amplasată într-un centru de comandă modern. După părerea mea, această soluție este cel mai important pas făcut de un oraș din România, în cursa de a deveni un oraș inteligent, iar impactul se va vedea în creșterea calității vieții în Piatra Neamț, care este în fond obiectivul principal al dezvoltărilor urbane durabile. Avem convingerea că și alte orașe vor demara proiecte similare, iar Electrogrup este deja pregătit sa fie un partener cu experiență în astfel de implementări”, a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Cele două companii – Urban Scope pe partea de proiectare, Electrogrup – pe cea de execuție au la dispoziție 25 de luni pentru implementarea proiectului.

Noile stații de așteptare din Piatra Neamț vor fi echipate cu WiFi, ecrane tactile multimedia, porturi USB pentru încărcarea smartphone-urilor, panouri fotovoltaice, camere inteligente ce permit analiza video și monitorizarea traficului, senzori de mediu, informații de trafic pentru călători, dar și operate printr-un centru de comandă.

Următorul pas, firesc după semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele din fonduri nerambursabile, este semnarea contractelor privind proiectarea și execuția, în urma finalizării procedurilor de licitație. Ieri am semnat contractul privind proiectarea și execuția pentru unul dintre cele 32 de proiecte din fonduri nerambursabile pregătite de municipalitatea pietreană, respectiv Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transportul public de persoane, încă un pas important in implementarea conceptului de Smart City. Vom avea în Piatra Neamț 80 de stații de așteptare inteligente, cu panouri informative conectate în timp real la mijloacele de transport pentru călători, conexiune wireless la internet, camere de supraveghere video și panouri fotovoltaice. Acest proiect este complementar cu alte proiecte aflate în diverse stadii în Piatra-Neamț, inclusiv achiziționarea de autobuze electrice, și care contribuie împreună la atingerea obiectivului general de de stimulare a utilizării mijloacelor de transport public în detrimentul mașinilor personale, de reducere a emisiilor de dioxid de carbon –  CO2. Investiția este finanțată în proporție de 98% din fonduri europene, cu o contribuție proprie a municipalității pietrene de doar 2%”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Electrogrup a dezvoltat, ca Antreprenor General, proiecte complexe în mai multe sectoare de construcții, în România și în afara granițelor, în țări precum Germania, Polonia, Belgia sau Olanda. Electrogrup este și unul dintre cei mai activi furnizori de soluții Smart City la cheie pentru administrații publice și companii private. Recent, compania a început dezvoltarea unui parcări supraetajate, dotată cu soluții smart, în Oradea, precum și amenajarea pistei și balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brașov.

Related posts

Bolt are undă verde de la Ministerul Transporturilor să opereze la Cluj

Nora Dumitrescu

Ministerul Agriculturii analizează măsuri de plafonare a prețului la produsele de bază

redactia

Romgaz a afişat un profit net în creştere cu 82,4% în 2017

Stefana Muresan

MERON deschide primul coffee shop din Oradea

Ligia Voro

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Gold Road

Transilvania Business

Atos, client major in Openville

Ionut Oprea

Cooperarea româno-germană în domeniul educației, sprijinită printr-un parteneriat între FCBRG și UVT

Stefana Muresan

CONAF propune Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat iniţierea unor legi pentru free-lanceri şi meşteşugari

Stefana Muresan

Orange susţine comunitatea prin conectivitate şi echipamente pentru spitalele din prima linie

Ligia Voro

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu: „Universitatea trebuie să se adapteze rapid la nevoile pieței”

Ion Surdu

În Timiş demarează proiectul de extindere a canalizării şi alimentării cu apă, în valoare de 180 de milioane de euro.

Robert Bloancă

NEPI Rockcastle a lansat platforma de donații online pentru lupta împotriva Covid-19

Ligia Voro

Peste 50 milioane de euro investiţi în zona centrală a Aradului

Stefana Muresan

Electrica finanțează o clasă profesională în sistem dual la Brașov

Stefana Muresan

SAP investește în accesul la tehnologiile IoT

Nicolae Pop

Năvală la produsele de Cluj în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Ex-directorul general al SNGN Romgaz SA Mediaș, Virgil Metea. Raport de mandat.

Ligia Voro

Frații Pavăl își consolidează poziția la Cemacon în plină criză

Nora Dumitrescu

Peste 50 de milioane de euro pentru tramvaie noi și modernizarea străzii Calea Bogdăneștilor – Timișoara

Ligia Voro

Popririle pe conturile bancare trebuie ridicate imediat după plata sumelor

Traian Dan

Asigurări de la OCPI Cluj. Cadastru până în 2023

Ligia Voro

Metropola Cluj a intrat în parteneriat cu Hamburg, Rotterdam și Marsilia

Nora Dumitrescu

Chiria percepută în parcurile Tetarom, suspendată pe timpul stării de urgență

Nora Dumitrescu

Leave a Comment