București Cluj Energie Energy Mirror Of Romania Fonduri Europene IT&C Ultimele stiri

Electrogrup dezvoltă primul proiect Smart City integrat din România

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, în asociere cu Urban Scope, va implementa primul proiect Smart City integrat din România – modernizarea stațiilor de așteptare a mijloacelor de transport public din Piatra Neamț, un contract în valoare de peste 21,1 milioane de lei. Contractul a fost semnat ieri. 

 

“După mai mulți ani de explorat această piață Smart City,  după numeroase conferințe de specialitate și proiecte pilot, anunțăm astăzi trecerea de la concept la implementare a primului proiect din România ce prevede integrarea mai multor soluții de tip Smart City, ce acoperă componentele de infrastructură esențiale ale unui oraș care se dorește inteligent – de la mobilitate și arhitectură urbană, la măsurarea traficului rutier și a calității mediului, toate integrate într-o platformă unică, amplasată într-un centru de comandă modern. După părerea mea, această soluție este cel mai important pas făcut de un oraș din România, în cursa de a deveni un oraș inteligent, iar impactul se va vedea în creșterea calității vieții în Piatra Neamț, care este în fond obiectivul principal al dezvoltărilor urbane durabile. Avem convingerea că și alte orașe vor demara proiecte similare, iar Electrogrup este deja pregătit sa fie un partener cu experiență în astfel de implementări”, a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Cele două companii – Urban Scope pe partea de proiectare, Electrogrup – pe cea de execuție au la dispoziție 25 de luni pentru implementarea proiectului.

Noile stații de așteptare din Piatra Neamț vor fi echipate cu WiFi, ecrane tactile multimedia, porturi USB pentru încărcarea smartphone-urilor, panouri fotovoltaice, camere inteligente ce permit analiza video și monitorizarea traficului, senzori de mediu, informații de trafic pentru călători, dar și operate printr-un centru de comandă.

Următorul pas, firesc după semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele din fonduri nerambursabile, este semnarea contractelor privind proiectarea și execuția, în urma finalizării procedurilor de licitație. Ieri am semnat contractul privind proiectarea și execuția pentru unul dintre cele 32 de proiecte din fonduri nerambursabile pregătite de municipalitatea pietreană, respectiv Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transportul public de persoane, încă un pas important in implementarea conceptului de Smart City. Vom avea în Piatra Neamț 80 de stații de așteptare inteligente, cu panouri informative conectate în timp real la mijloacele de transport pentru călători, conexiune wireless la internet, camere de supraveghere video și panouri fotovoltaice. Acest proiect este complementar cu alte proiecte aflate în diverse stadii în Piatra-Neamț, inclusiv achiziționarea de autobuze electrice, și care contribuie împreună la atingerea obiectivului general de de stimulare a utilizării mijloacelor de transport public în detrimentul mașinilor personale, de reducere a emisiilor de dioxid de carbon –  CO2. Investiția este finanțată în proporție de 98% din fonduri europene, cu o contribuție proprie a municipalității pietrene de doar 2%”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Electrogrup a dezvoltat, ca Antreprenor General, proiecte complexe în mai multe sectoare de construcții, în România și în afara granițelor, în țări precum Germania, Polonia, Belgia sau Olanda. Electrogrup este și unul dintre cei mai activi furnizori de soluții Smart City la cheie pentru administrații publice și companii private. Recent, compania a început dezvoltarea unui parcări supraetajate, dotată cu soluții smart, în Oradea, precum și amenajarea pistei și balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brașov.

Related posts

Bază sportivă finanțată de Compania Națională de Investiții la Baia Mare

Nora Dumitrescu

Academia de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss, inaugurată la Oradea

Traian Dan

Blogger de turism la Daily Mail, după ce a vizitat România: „Trebuie să fie una dintre cele mai bune destinații din Europa”

redactia

Cea mai mare tranzacţie cu teren arabil de anul acesta, în Timiș: cetățean italian, investiție într-o plantație de aluni pe 138 ha

Stefana Muresan

CBRE este consultantul de închiriere pentru proiectul Bucur Retail Park din București

redactia

Avocatul mureșean Vasile Costea: „Dacă vrei să ții pasul cu vremurile, trebuie să ții cont de dezvoltarea economică”

Ligia Voro

Optim PM desemnata sa livreze hotelul de 4 stele, Hilton Garden Inn Otopeni

redactia

Apicultorii din zona Transilvaniei se adună în târg la Cluj

Nora Dumitrescu

Inedita actiune de promovare a patrimoniului turistic si cultural din judetul Cluj

Stefana Muresan

FOTO Cum se culeg strugurii la -8 grade Celsius. Jidvei anunță o nouă serie de vinuri de gheață Eiswein Jidvei

Papuc Irina

GIC achizitioneaza P3 cu 2,4 miliarde de euro

Ionut Oprea

Toate proiectele Aradului depuse în POR sunt finanțate

redactia

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Arhitecți de la Paris ”redesenează” Reșița. Mall, aquapark, clădiri de birouri și un parc generos

redactia

Cărnurile alese de la Petry distinse cu Premiul Value&Quality Award de către statul ungar

Ligia Voro

Producătorul de echipamente industriale Comelf Bistrița aduce, din februarie, primii 20 de muncitori din India

redactia

Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni poate fi eligibilă pentru cofinanţare din fonduri europene

redactia

Cinci oferte pentru reabilitarea tronsonului feroviar Brașov-Sighișoara; valoarea lucrărilor, peste 700 de milioane de euro

Stefana Muresan

Vasile Iosif – FMC: 300 de milioane de dolari pentru o moleculă

Ligia Voro

“Lipsa forței de muncă va obliga companiile la automatizare și robotizare”

Stefana Muresan

C&W Echinox: Tranzacțiile cu terenuri în București ating un nou record. Dezvoltatorii ridică miza pe proiecte cu destinație mixt

redactia

Traseu rutier modernizat în zona turistică montană a Clujului

Nora Dumitrescu

Deco Days 2017: Expozitie atipica de perdele si draperii la Cluj Napoca

Stefana Muresan

Teme fierbinți disecate la FOREN 2016

Leave a Comment