Antreprenori Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Selecție pentru afacerile cu specializare inteligentă din Ardeal

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a invitat întreprinzătorii din regiune să participe la atelierele de descoperire antreprenorială ce vor fi organizate în mai multe orașe din zonă.

În perioada 3-16 martie, experții din cadrul departamentului investiții regionale și instrumente financiare inovatoare ai ADRNV vor organiza la Cluj-Napoca (USAMV, ICHAT, Cluj Hub), Oradea, Baia Mare (sediile primăriilor) și Bistrița (Camera de Comerț și Industrie) o serie de ateliere de descoperire antreprenorială.

Evenimentele sunt destinate antreprenorilor din regiune care sunt interesați să își dezvolte proiectele inovatoare cu sprijinul finanțarii europene pe parcursul exercițiului financiar 2021-2027.  Atelierele vor contribui la actualizarea strategiei de specializare inteligentă și la crearea portofoliului de proiecte aferente acesteia.

Procesul de descoperire antreprenorială, elementul cheie care stă la baza strategiilor de specializare inteligentă, se referă la identificarea şi dezvoltarea unor soluţii creative la provocări comune, prin combinarea competenţelor şi a partenerilor, asumarea de riscuri, experimentare, căutarea de noi idei de-a lungul lanţului de valoare sau în vederea pătrunderii în cadrul unor noi lanţuri de valoare.

Strategia de specializare inteligentă a fost creată cu sprijinul experților Comisiei Europene pentru a contribui la utilizarea eficientă a fondurilor europene structurale și de investiții, la revigorarea sectoarelor economice tradiționale prin activități cu valoare adăugată, identificarea de noi nișe în piață, adoptarea tehnologiilor inovative și dezvoltarea de noi activități economice bazate pe schimbări tehnologice radicale.

“Continuăm eforturile de susţinere a iniţiativelor de specializare inteligentă şi de consolidare a paşilor necesari pentru a asigura succesul în perioada de programare 2021-2027. Fie că vorbim de proiecte inovative majore regionale sau de proiecte private inovative, la ateliere sunt așteptați toți cei interesați să-și finanțeze inițiativele și proiectele antreprenoriale”, a precizat conducerea ADRNV.

Related posts

Sălajul și-a făcut magazin cu produsele localnicilor

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca, cel mai ridicat indice al calității vieții din România, în 2019

redactia

Acțiunile Transilvania Broker intră la tranzacționare la BVB

Stefana Muresan

Leave a Comment