Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Selecție pentru afacerile cu specializare inteligentă din Ardeal

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a invitat întreprinzătorii din regiune să participe la atelierele de descoperire antreprenorială ce vor fi organizate în mai multe orașe din zonă.

În perioada 3-16 martie, experții din cadrul departamentului investiții regionale și instrumente financiare inovatoare ai ADRNV vor organiza la Cluj-Napoca (USAMV, ICHAT, Cluj Hub), Oradea, Baia Mare (sediile primăriilor) și Bistrița (Camera de Comerț și Industrie) o serie de ateliere de descoperire antreprenorială.

Evenimentele sunt destinate antreprenorilor din regiune care sunt interesați să își dezvolte proiectele inovatoare cu sprijinul finanțarii europene pe parcursul exercițiului financiar 2021-2027.  Atelierele vor contribui la actualizarea strategiei de specializare inteligentă și la crearea portofoliului de proiecte aferente acesteia.

Procesul de descoperire antreprenorială, elementul cheie care stă la baza strategiilor de specializare inteligentă, se referă la identificarea şi dezvoltarea unor soluţii creative la provocări comune, prin combinarea competenţelor şi a partenerilor, asumarea de riscuri, experimentare, căutarea de noi idei de-a lungul lanţului de valoare sau în vederea pătrunderii în cadrul unor noi lanţuri de valoare.

Strategia de specializare inteligentă a fost creată cu sprijinul experților Comisiei Europene pentru a contribui la utilizarea eficientă a fondurilor europene structurale și de investiții, la revigorarea sectoarelor economice tradiționale prin activități cu valoare adăugată, identificarea de noi nișe în piață, adoptarea tehnologiilor inovative și dezvoltarea de noi activități economice bazate pe schimbări tehnologice radicale.

“Continuăm eforturile de susţinere a iniţiativelor de specializare inteligentă şi de consolidare a paşilor necesari pentru a asigura succesul în perioada de programare 2021-2027. Fie că vorbim de proiecte inovative majore regionale sau de proiecte private inovative, la ateliere sunt așteptați toți cei interesați să-și finanțeze inițiativele și proiectele antreprenoriale”, a precizat conducerea ADRNV.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electrogrup dezvoltă primul proiect Smart City integrat din România

Articolul următor

BCR a lansat Școala de Business, un program de educație pentru antreprenori

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share