Fonduri Europene Maramureș Ultimele stiri

Maramureșul va accesa proiecte transfrontaliere de 3 milioane de euro

Șase proiecte transfrontaliere, cu o valoare totală de peste 2,7 milioane de euro, se vor derula în județul Maramureș cu fonduri europene.

Ele vizează promovarea în parteneriat a proiectelor Diversity – protecţia mediului, atenuarea schimbărilor tematice şi adaptarea la acestea”; Ethno – promovarea culturii locale şi conservarea patrimoniului istoric; Comand – sincronizarea operațională a situaţiilor de urgenţă în regiunea de graniţă.

De asemenea au fost apropate proiectele Waste – gestionarea eficientă a deşeurilor în oraşele din Regiunea Carpatica; Dikeinspect – strategie complexă de control a inundaţiilor în bazinul hidrografic Tisa Superioară; Dranica – promovarea patrimoniului imaterial al lemnului din Maramureş şi Transcarpatia.

Din suma totală, 125.000 de euro este cofinanțarea Consiliului Județean (CJ) Maramureș, iar 250.000 de euro reprezintă cheltuieli neeligibile care vor fi suportate tot de instituția județeană. Proiectele au fost aprobate de majoritatea consilierilor județeni.

 

Related posts

AFI Europe și Dedeman au convenit să anuleze tranzacția clădirilor de birouri

Ionut Oprea

iQuest continuă expansiunea și inaugurează un nou sediu modern la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Platforma Romplumb, scoasă la vânzare cu 5,2 milioane euro

Nora Dumitrescu

Leave a Comment