Sanatate Ultimele stiri

Acord între eMag și Ministerul Sănătății: compania de vânzări donează un milion de măști medicale de protecție

Ministerul Sănătăţii şi eMAG vor încheia un acord prin care compania de vânzări online va dona un milion de măşti “conforme pentru populaţie şi cei cu risc”, a anunțat Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății, în cadrul ședinței de Guvern.

Într-un comunicat de presă eMag precizează că va subvenţiona costul pe perioada crizei de măşti medicale – de la 7 lei, cât au ajuns acestea să coste în farmacii, la 3 lei.

Totodată, ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că săptămâna viitoare vor intra în ţară “primele milioane de măşti” medicale de protecţie, urmare a demersurilor întreprinse de ataşaţii economici ai României în state precum Turcia, Germania şi Austria, scrie Agerpres, citat de wall-street.ro.

“Ministerul Economiei şi companiile din coordonarea ministerului se implică în găsirea de soluţii. Toţi ataşaţii economici s-au ocupat deja, un milion de măşti au fost găsite în Turcia de ataşatul economic de la Istanbul şi au fost blocate, vor fi aduse în ţară, la fel şi în Germania, la fel şi în Austria au răspuns foarte prompt la circulara care a fost dată ieri dimineaţă. Săptămâna viitoare vor intra, cred că de luni, primele milioane de măşti în ţară”, a declarat Virgil Popescu.

În contextul extinderii coronavirusului, măștile medicale de protecție s-au scumpit considerabil în farmacii. Premierul interimar Ludovic Orban i-a cerut ministrului interimar al Sănătății, Victor Costache, să se gândească dacă este necesar să fie plafonat, pe o perioada de 3 până la 6 luni, prețul pentru toate materialele și echipamentele sanitare și că a discutat și cu președintele Consiliului Concurenței despre aceasta. Costache a spus că este oportună această plafonare, mai ales că și alte țări au făcut același lucru.

Marți, Consiliul Concurenței a anunțat că investighează comportamentul companiilor care comercializează produse și echipamente de protecție medicală, în contextul scumpirii masive a acestora.

FOTO: Profi Media

Related posts

Juriul Future Makers a ales 55 de idei de afaceri ale tinerilor

Ligia Voro

Trenul Cluj Napoca – Viena intră în circulaţie

redactia

Primele autobuze electrice ale Zalăului, puse în funcțiune din martie

Nora Dumitrescu

Leave a Comment