Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul Centurii Sud de ocolire a Timişoarei a obţinut şi ultimul aviz necesar. Se aşteaptă autorizaţia de construcţie

Lucrările la Centura Sud pot începe, după ce în Consiliul tehno-economic al Companiei de Drumuri s-a discutat proiectul tehnic al investiţiei. Astfel, a fost acordat avizul necesar, iar acum constructorul este aşteptat să solicite, săptămâna viitoare, autorizaţia de construcţie, la Ministerul Transporturilor.
„Săptămâna viitoare, constructorul va depune documentația, însoțită de acest aviz, la Ministerul Transporturilor, ca să obțină autorizația de construcție”, a anunţat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timişoara.
Centura Sud va avea 26 de kilometri şi va elimina din Timişoara mare parte din traficul rutier greu.
„Abia aștept să se emită ordinul de începere a lucrărilor, pentru cei aproape 26 de kilometri, un tronson important, care va realiza legătura pe direcțiile Reșița – Voiteg – Timișoara, Serbia – Moravița – Deta – Timișoara și, mai departe, spre Arad, respectiv Lugoj, asigurând continuitatea drumului european E70, respectiv între DN59 și DN69. Traficul va fi fluidizat, TIR-urile scoase din oraș, iar gradul de poluare din Timișoara, în sfârșit, diminuat!”, a mai spus şeful CJ Timiş.
Contractul pentru proiectarea și execuția Centurii Sud a fost adjudecat de societatea Tirrena Scavi Spa. Deşi contractul a fost semnat în urmă cu mai mult un an, nici acum nu au fost începute lucrările. Finalizarea lucrărilor ar trebui să aibă loc în 30 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Acord între eMag și Ministerul Sănătății: compania de vânzări donează un milion de măști medicale de protecție

Articolul următor

Asiguratorii susțin introducerea unui tarif de referință pentru reparațiile auto

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share