Bihor Comert Educație Fonduri Europene Proiecte Slider Ultimele stiri

CNIPMMR, împreună cu Google, ajută firmele româneşti să facă export

Proiectul „Pașaport de Export” este implementat în perioada februarie 2020 – august 2021 de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Google. El se adresează angajaţilor din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Sud și Vest, fiind finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Grupul ţintă al proiectului va fi compus din minim 400 de angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial) ce provin din întreprinderi care-și desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC si în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI. Din cele 400 de persoane membre ale grupului tinta al proiectului „Pasaport de export”, cel putin 200 vor fi femei şi cel putin 40 (10%) vor fi persoane din categoria de vârstă 55 – 64 de ani.

Rezultate

În urma implementării proiectului, cel puțin 400 de angajați vor dobândi competențe suplimentare cu privire la activități de export şi cel puţin 40 de IMM-uri vor fi ajutate să introducă programe de învăţare la locul de muncă pentru angajaţii proprii.

În cadrul proiectului va fi elaborat „Ghidului Exportatorului”, care va crea premisele pentru creşterea competitivităţii prin inovare pe termen mediu şi lung. Acest ghid va fi un instrument care va descrie parcursul optim de urmat de o întreprindere pe termen lung pentru maxim de competitivitate în activităţile de export şi va permite celor 40 de întreprinderi care îl vor implementa să îşi poată instrui personalul actual şi viitor în vederea eficientizării la maximum a activităţilor de export.

Un plus major pe care îl aduce proiectul este reprezentat de colaborarea cu Google care, prin instrumentele puse la dispoziţie va contribui la digitalizarea activităţilor de internaţionalizare ale firmelor: atât în cadrul cursurilor cât şi în Ghidul Exportatorului.

Componente

Valoarea adaugată pe care proiectul o va genera vizează trei componente principale. În primul rând este vorba despre creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor care îşi desfăşoara activitatea în sectoarele economice cu potenţial competitiv, identificate conform SNC şi din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, precum şi a angajatorilor care intenţionează să-şi adapteze activitatea la aceste domenii. Se va va pune accent pe faptul că amplificarea competitivităţii firmei este direct proporţională cu numărul de angajaţi care beneficiază de instruire.

De asemenea, prin acest proiect vor fi susţinute cel puţin 40 de IMM-uri în vederea elaborării şi introducerii unor programe de învăţare la locul de muncă.

În speţă realizarea „Ghidului Exportatorului” va crea premisele pentru creşterea competitivităţii prin inovare pe termen mediu şi lung. Acest ghid va fi un instrument care va descrie parcursul optim de urmat de o întreprindere pe termen lung pentru maxim de competitivitate în activităţile de export şi va permite celor 40 de întreprinderi care îl vor implementa să îşi poată instrui personalul actual şi viitor în vederea eficientizării la maximum a activităţilor de export.

Related posts

Digitalizarea predată la Cluj, premiată de producătorii de software

Nora Dumitrescu

“Vrem piste ca afară pentru o distanţare fizică reală”

Nora Dumitrescu

Companiile din Ardeal, cel mai bine cotate din România pe piața bursieră globală

Nora Dumitrescu

Firmele brașovene din sectorul serviciilor au făcut mai mulți bani în anul 2018: creștere de 11,5% a cifrei de afaceri

Papuc Irina

Poveşti de succes cu George Haber, milionarul orădean de pe Silicon Valley

Stefana Muresan

Zalăul va avea un parking public de 1,6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Grupul Monza si Enayati Group, investiție de 50 mil. euro intr-un hub medical

Stefana Muresan

Drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania, gata de licitație

Traian Dan

Au fost desemnați finaliştii competiţiei E.ON Energy Globe Award România 2017

Ligia Voro

Italienii de la Astaldi, pregătiți să investească minimum 400 mil. euro anul viitor, în România

Stefana Muresan

Clujul are cea mai performantă companie de transport public din România

Nora Dumitrescu

Fuziune în lumea universităților. Clujul înghite Reșița

Nora Dumitrescu

SIBIU: O linie de producție a medicamentelor oncologice este scoasă la vânzare, cu prețul de pornire de peste 10 milioane de euro

Papuc Irina

Ministerul Dezvoltării cumpără 40 de tramvaie noi, contract de peste 68 mil. euro

redactia

Practici de prevenire a coruptiei, in atentia comunitatilor de afaceri

Ionut Oprea

Primăria Deva își reia activitatea: angajații revin la muncă, cu excepția celor izolați la domiciliu

Ion Surdu

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: FMC extinde Evalio® AgroSystem în România

Ligia Voro

Primul laborator de tehnologii cloud, deschis la Universitatea de Vest Timișoara cu sprijinul Microsoft

redactia

Operații pe inimă decontate de CAS, la Polisano Sibiu

Stefana Muresan

The MIPIM 2020 finalists

Ionut Oprea

Bosch pune piatra de temelie pentru un nou Centru de Inginerie în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Tratamente pentru tumori cerebrale sau spinale, cu ajutorul platformei create de un medic neurochirurg ardelean, singurul român deținător al titlul de Fellow al Colegiului Regal Britanic de Chirurgie

redactia

Bugetul județului Sibiu, adoptat: mai mult de 60% este destinat secțiunii de dezvoltare

Papuc Irina

UBB, oficial în Liga Universităților Internaționale de Excelență

redactia

Leave a Comment