Agricultura Brașov Fonduri Europene Ultimele stiri

Un tânăr din Brașov investește 1,7 milioane de euro într-o fermă de bovine. A doua

Radu Dumitru, un tânăr de 30 de ani din Braşov, crescut într-o familie de fermieri cu afaceri în zootehnie şi apicultură, a preluat businessul părinţilor de creştere a bovinelor şi investeşte 1,7 milioane de euro într-o nouă fermă, sperând ca în următorii doi ani să dubleze capacitatea de producţie de lapte, scrie bizbrasov.ro.

„Este o afacere de familie cu care am crescut de când eram mic. Acum 25 de ani, părinţii mei au început cu 10 vaci, iar acum avem 100 de vaci la muls şi un efectiv de 270 de capete de bovine. Încă de la 22 de ani mi-am dorit să fiu antreprenor, să lucrez în agricultură şi să continui ce au început ei“, spune Radu Dumitru, proprietarul Agricow Production.

În prezent, tânărul investeşte 1,7 milioane de euro într-o nouă fermă, astfel încât în următorii doi ani să du­bleze capacitatea de producţie, de la 2.000 de litri de lapte la 4.000-5.000 de litri de lapte.

Din întreaga investiție 1,2 milioane de euro sunt fonduri europene.

Compania creşte bovine din rasa Bălţată Românească, genetică pe care îşi propune să o ducă la nivel european, mai scrie sursa citată.

Sursa foto

Related posts

Contract semnat pentru reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva

Ligia Voro

15 firme bistrițene și-au luat licență să producă energie electrică

Stefana Muresan

Cine sunt primii speakeri străini confirmați la Tomorrow@Work?

redactia

Leave a Comment