Sanatate Ultimele stiri

TripnHeal: România poate deveni un centru important pentru turismul dentar

Dacă Austria și-a consolidat poziția de lider privind tratamentul imuno-oncologic, Turcia – pentru turismul medical în domeniul oncologiei și al chirurgiei estetice, Grecia pentru fertilizare in vitro, România începe să-și dobândească statutul de lider european privind turismul stomatologic.

Potrivit TripnHeal, una dintre cele mai importante companii care sprijină turismul stomatologic în România, o pondere de 10-15% din totalul pacienţilor unui cabinet stomatologic cu tradiţie în țara noastră este reprezentată de turiştii străini veniţi special pentru tratament. În acest sens, datorită calității serviciilor și a prețurilor scăzute, mult sub piața din vestul Europei, țara noastră primește anual clienți din Spania și Italia, iar de curând din Regatul Unit.

„Cheltuielile pacienților străini la noi în țară variază de la aproximativ 1.000 de euro până la 20.000 de euro per pacient, iar media este cuprinsă între 4.000 și 5.000 de euro per pacient. România începe să concureze din ce în ce mai serios cu alte țări europene cu tradiție în turismul dentar, datorită prețurilor scăzute și a calității serviciilor. Spre exemplu, în Italia, pacienții pot cheltui 40.000 de Euro pentru o lucrare dentară complicată, iar aceeași lucrare, folosind aceleași ustensile de lucru și cu specialiști la fel de bine pregătiți, costurile pot ajunge până la 11.000 de Euro. În majoritatea cazurilor, prețurile în România sunt mai ieftine cu aproximativ 50-70% față de serviciile stomatologice din Europa de Vest”, declară Ovidiu Pașca, CEO www.tripnheal.com.

Crește interesul Statului român pentru susținerea turismului medical

Turismul de sănătate în România este la început de drum, existând potențial de creștere datorită solicitărilor tot mai mari din partea clienților străini. Decidenții politici au identificat această oportunitate și încep să-și manifeste interesul pentru susținerea acestui domeniu de activitate care a crescut PIB-uri unor țări precum Turcia, Ungaria, Austria sau chiar India.

“Proiectul este însă la început pentru că a fost lăsat să se desfășoare la libera opțiune a celor care doresc să ofere servicii în acest sector și a celor care au încredere să vină. Nu este nimic organizat și nici susținut de către instituțiile Statului. Am ajuns la o fază în care instituțiile Statului și Guvernul au conștientizat faptul că zona aceasta ar putea să aducă venituri – se fac estimări și am putea ajunge la 3-4% din PIB cu turismul de sănătate. Este, cred eu, un procent credibil, deoarece în țările cu tradiție în acest domeniu, cum sunt Ungaria, Turcia, apoi cele mai îndepărtate – Malaysia, Indonezia, India, culmea, turismul de sănătate aduce mult peste 7% din PIB”, a declarat CEO-ul TripnHeal.com.

Totodată, specialistul afirmă că, în Vestul Europei, stomatologia nu este acoperită de asigurările standard de sănătate, iar un implant dentar costă, de exemplu, în Elveţia, 2.500 euro, în vreme ce în România este maxim 700 de euro. Perioada în care turismul dentar este la mare căutare în țara noastra, este vara, în special în lunile iulie și august.

Related posts

Finanțări prin „Casa Verde Fotovoltaice” pentru 1.528 de locuitori din Nord Vest

Traian Dan

TAGRO made by IRUM, lansat oficial și la INDAGRA 2018

redactia

Cel mai mare program de inovare al Europei, prezentat la Cluj

Nora Dumitrescu

Sala Polivalenta din Oradea, edificata de Constructii Erbasu

Stefana Muresan

Luiza Zan și Ploiești Jazz Trio concertează vineri la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Măsuri anunțate de Primăria Sibiu pentru a reduce impactul economic al crizei cauzate de epidemia de COVID-19

Papuc Irina

Din 4 iulie, Aerotravel reia cursele charter spre insula Skiathos din Grecia

Traian Dan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA finalizează primul spital privat cu servicii integrate din Cluj

redactia

Reabilitarea subsectiunii feroviare Apata – Cata, atribuita unui consortiu de firme turcesti. Contract de 600 milioane de euro

redactia

Noutățile Allview la MWC Barcelona 2018: shopping, entertainment și smart home, controlate prin intermediul asistentului vocal AVI, în care pot fi integrate până la 100 de limbi

Stefana Muresan

Swantje Kortemeyer: “Avem nevoie de o autostradă peste Carpați”

redactia

Studenții din Cluj vor fi învățați să facă afaceri pe fonduri europene

Nora Dumitrescu

B. Braun începe lucrările la cea mai mare investiție greenfield a grupului din România, în Timiș. Investiția totală este de 120 de milioane de euro și va genera 250 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Turda va avea o Sală Polivalentă de peste 17 mil. euro

Stefana Muresan

Levente Bara – fabrică de produse din miez de nucă, investiţie de 2,5 milioane euro

Stefana Muresan

Andreea Berecleanu a inaugurat, impreună cu dr. Constantin Stan, o nouă clinică antiaging

redactia

Seminar 2 “Apiterapie altfel” – Protecție de la stupul albinelor

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] From El Camino, passing through Via Maria Theresia, to Via Transilvanica

Transilvania Business

Aeroportul Internațional Iași, nou record de trafic – avans de 10% în 2018

redactia

Creștere de aproape 11% a veniturilor Digi Communications NV

Traian Dan

4 miliarde de euro, sprijin de la CE, prin Instrumentul SURE, pentru România

Traian Dan

Mai mulți oameni de afaceri din Sibiu au creat Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Papuc Irina

VINVEST 2019: Degustări speciale – vinuri vechi de 60 de ani, vinuri produse la Muntele Athos, vinuri produse ecologic

Stefana Muresan

A 25-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

Stefana Muresan

Leave a Comment