Sanatate Ultimele stiri

TripnHeal: România poate deveni un centru important pentru turismul dentar

Dacă Austria și-a consolidat poziția de lider privind tratamentul imuno-oncologic, Turcia – pentru turismul medical în domeniul oncologiei și al chirurgiei estetice, Grecia pentru fertilizare in vitro, România începe să-și dobândească statutul de lider european privind turismul stomatologic.

Potrivit TripnHeal, una dintre cele mai importante companii care sprijină turismul stomatologic în România, o pondere de 10-15% din totalul pacienţilor unui cabinet stomatologic cu tradiţie în țara noastră este reprezentată de turiştii străini veniţi special pentru tratament. În acest sens, datorită calității serviciilor și a prețurilor scăzute, mult sub piața din vestul Europei, țara noastră primește anual clienți din Spania și Italia, iar de curând din Regatul Unit.

„Cheltuielile pacienților străini la noi în țară variază de la aproximativ 1.000 de euro până la 20.000 de euro per pacient, iar media este cuprinsă între 4.000 și 5.000 de euro per pacient. România începe să concureze din ce în ce mai serios cu alte țări europene cu tradiție în turismul dentar, datorită prețurilor scăzute și a calității serviciilor. Spre exemplu, în Italia, pacienții pot cheltui 40.000 de Euro pentru o lucrare dentară complicată, iar aceeași lucrare, folosind aceleași ustensile de lucru și cu specialiști la fel de bine pregătiți, costurile pot ajunge până la 11.000 de Euro. În majoritatea cazurilor, prețurile în România sunt mai ieftine cu aproximativ 50-70% față de serviciile stomatologice din Europa de Vest”, declară Ovidiu Pașca, CEO www.tripnheal.com.

Crește interesul Statului român pentru susținerea turismului medical

Turismul de sănătate în România este la început de drum, existând potențial de creștere datorită solicitărilor tot mai mari din partea clienților străini. Decidenții politici au identificat această oportunitate și încep să-și manifeste interesul pentru susținerea acestui domeniu de activitate care a crescut PIB-uri unor țări precum Turcia, Ungaria, Austria sau chiar India.

“Proiectul este însă la început pentru că a fost lăsat să se desfășoare la libera opțiune a celor care doresc să ofere servicii în acest sector și a celor care au încredere să vină. Nu este nimic organizat și nici susținut de către instituțiile Statului. Am ajuns la o fază în care instituțiile Statului și Guvernul au conștientizat faptul că zona aceasta ar putea să aducă venituri – se fac estimări și am putea ajunge la 3-4% din PIB cu turismul de sănătate. Este, cred eu, un procent credibil, deoarece în țările cu tradiție în acest domeniu, cum sunt Ungaria, Turcia, apoi cele mai îndepărtate – Malaysia, Indonezia, India, culmea, turismul de sănătate aduce mult peste 7% din PIB”, a declarat CEO-ul TripnHeal.com.

Totodată, specialistul afirmă că, în Vestul Europei, stomatologia nu este acoperită de asigurările standard de sănătate, iar un implant dentar costă, de exemplu, în Elveţia, 2.500 euro, în vreme ce în România este maxim 700 de euro. Perioada în care turismul dentar este la mare căutare în țara noastra, este vara, în special în lunile iulie și august.

Related posts

Element Industrial anunță un pipeline de 300.000 mp de parcuri logistice

Ligia Voro

La Oradea și Marghita se pot face teste COVID – 19

Traian Dan

Transilvania și Banatul vor fi străbătute de Trenurile Zăpezii

Nora Dumitrescu

Soluția revoluționară oferită de un start-up sibian pentru serviciile de relații cu clienții: primul client – Orange Luxembourg

Papuc Irina

Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade SRL, câștigătoarea contractului pentru prima autostradă din Moldova

redactia

Start-up Nation mută sute de firme din Cluj în Sălaj

Nora Dumitrescu

Crosspoint Real Estate, partener de vânzări pentru Nusco City

Ionut Oprea

Aeroportul Internaţional Sibiu, în topul aeroporturilor din grupa 4 – cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an – care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri

redactia

„Mintea” roboțelului Zora, care va sprijini bolnavii de Alzheimer și demență, proiectat de cercetători români la UTCN

redactia

Uzinele Tenaris au trimis echipament medical la Zalău și Călărași

Nora Dumitrescu

Virgin Hyperloop Unveils West Virginia as the Location for the Hyperloop Certification Center

Ionut Oprea

Demersuri pentru includerea determinărilor gratuite de biologie moleculară într-un program național

Transilvania Business

26 de treceri de pietoni din municipiul Oradea vor fi iluminate cu LED-uri

Traian Dan

Globalworth to become the sole owner of the Green Court Bucharest Campus  

Ionut Oprea

Biciclete și trotinete electrice marca Pegas, lansate la Electric Castel

Stefana Muresan

Bistrița: Sanovil a început construcția celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății

Stefana Muresan

BestJobs a lansat serviciul de staffing pentru perioade scurte

Stefana Muresan

Săptămâna Internațională a Universității „Lucian Blaga”: Culturile lumii s-au împletit la Sibiu

Ligia Voro

Constructorii bihoreni au câștigat mai mult cu 2,54% în luna martie

Traian Dan

Târgu-Mureş: Proiect de 23 de milioane lei pentru extinderea celui mai mare spital public din Transilvania

Stefana Muresan

Din 15 martie se vor acorda finanțări pentru panouri fotovoltaice

Stefana Muresan

Primul parc agroindustrial din Moldova, salvat de la eșec, devine pol agricol al regiunii. TransAgropolis, în plin proces de extindere

redactia

Planuri de investiții de 1,6 miliarde lei în rețeaua de distribuție a electricității, în 2019

redactia

Maramureșenii de la Techtex au livrat măștile pentru alegerile locale

Nora Dumitrescu

Leave a Comment