Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

100 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor Maramureșului

Societățile de construcţii Dimex 2000 Company Bistrița și Conrep Vişeu de Sus au câştigat un contract de 13 milioane de euro pentru modernizarea Drumului Judeţean nr. 187, Leordina – Poienile de Sub Munte. Județul are semnate contracte pentru reabilitarea a 200 km de drumuri.

“Din martie ne vedem în şantier, iar suma de 65 de milioane de lei va fi investită pentru reabilitarea celor 20 km de drum judeţean, cu durată maximă de execuţie de un an şi jumătate. Am obţinut contracte şi finanţări pentru 200 km, valoarea totală fiind de aproape 100 de milioane de euro”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), iar documentația a fost realizată de către Explan Cluj-Napoca în calitate de proiectant al asocierii. Reabilitarea drumului presupune lucrări pe 20.139 m, cu o lăţime a părţii carosabile de 6 m.

Principalele categorii de lucrări vizează realizarea de terasamente, suprastructură drum, dispozitive de evacuare şi scurgere a apelor, conoslidări şi lucrări pentru siguranţa circulaţiei. Vor fi reabilitate patru poduri existente pe acest tronson rutier.

Dimex îi are ca asociați pe Ioan și pe Neluța Scurtu, activitatea sa fiind construirea şi întreţinerea drumurilor şi a podurilor, cu afaceri de 129 de milioane de lei în 2018. Printre lucrări se mai numără reabilitarea sistemului rutier din Hunedoara și pentru reabilitarea a 27 km de drum în Ţara Lăpuşului (Maramureş).

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lasselsberger va produce 8 milioane mp de plăci ceramice în România

Articolul următor

TripnHeal: România poate deveni un centru important pentru turismul dentar

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
13
Share