Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lasselsberger va produce 8 milioane mp de plăci ceramice în România

Fabrica Sanex de la Cluj-Napoca va introduce în circuitul de producție 20% colecții noi în acest an, a anunțat conducerea Lasselsberger Ceramics România (LCR).

Austriecii sunt deţinătorii brandului Cesarom, fiind unicul producător local de plăci ceramice din țară, și au lansat la începutul anului 25 de colecţii noi de gresie şi faianţă. Volumul estimat pentru 2020 este de 8 milioane mp. Noile colecţii vor reprezenta 20% din volumul de gresie şi de faianţă ce urmează a fi fabricat în cadrul Sanex. Cesarom ajunge astfel la 200 de colecții.

“Preferinţele românilor în materie de amenajări interioare se îndreaptă către materiale cu texturi şi culori cât mai naturale, precum tonuri de bej, gri, ivoriu şi maro. Stilurile Art-Deco şi Ethnic-Arty continuă să crească în popularitate”, a menționat Petrişor Grindeanu, director general al Sanex.

Cesarom face parte din grupul Lasselsberger, producător de top de plăci ceramice, materii prime și materiale de construcții din Europa, ce operează în 10 țări, cu 40 de companii afiliate. Grupul are afaceri cu minerale și materiale de construcții și se concentrează pe Europa Centrală și de Est.

Sanex acționează în domeniul ceramicii pentru construcții, fiind un producător de plăci ceramice (faianță și gresie) și decoruri (brâuri și medalioane). Fabrica a fost înființată sub numele de Întreprinderea de Materiale de Construcții Ceramice, iar în 1990, a devenit societate pe acțiuni.

Din 2004 acționar majoritar este grupul Lasselsberger din Austria. Din același an, Sanex și-a restrâns gama de fabricație prin renunțarea la producerea de obiecte sanitare. În 2006, societatea a anunțat încheierea procesului de răscumpărare a acțiunilor, în urma retragerii de la Bursa Rasdaq.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asiguratorii susțin introducerea unui tarif de referință pentru reparațiile auto

Articolul următor

100 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor Maramureșului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share