Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va avea un „City Break Festival” la sfârşit de august, început de septembrie

Bugetul evenimentului va fi de aproximativ 1 milion de euro din care APTOR va aloca 2.090.000 lei (435.000 euro).

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) intenţionează să organizeze la sfârşitul lunii august – începutul lunii septembrie un spectacol live care să promoveze şi frumuseţile oraşului. „Anul acesta vom demara primul proiect de festival internațional din Oradea. Acesta va fi organizat în Cetatea Oradea în finalul lunii august începutul lunii septembrie. Poziționarea acestuia a fost gândită de la început nu ca și un concurent pentru festivalurile mari organizate deja la Cluj-Napoca sau București, ci ca un eveniment care să răspundă unui public în categoria de vârstă 20-40, activ, dinamic și iubitor de muzică live. Astfel, festivalul de la Oradea nu este doar un festival de muzică ci un City Break Festival, care va promova și vinde nu doar un bilet de festival ci și un oraș cu adevărat turistic”, a precizat Mihai Jurca, director APTOR.

Festivalul va realiza un parteneriat cu unul din primii trei tour operatori din România pentru a promova și vinde abonamente de festival în care au incluse servicii conexe experienței de festival (transport, cazare, tururi ghidate, acces la obiective turistice, transfer local, transport local, etc.). „The city break festival” este conceptul care stă la baza acestui demers cultural în Oradea.

Propuneri

Organizarea primului festival internațional de muzică din Oradea își propune: să promoveze conceptul de city break festival vânzând nu doar o experiență festivalieră ci și o experiență de vacanță, de city break; să promoveze printr-o campanie națională și internațională Oradea și în special Cetatea Oradea; să atragă în Oradea un număr cât mai mare din segmentul de public tânăr activ; crearea primului festival internațional de muzică, la Oradea; să fie primul festival de zi din România, prietenos cu orașul și vecinii, al cărui program se va termina la ora 24:00; consolidarea investițiilor realizate în reabilitarea Cetății Oradea prin valorificarea acesteia într-un context muzical internațional;

Timp de trei zile, Cetatea din Oradea va deveni comoara nedescoperită a muzicii bune și a entertaiment-ului din România. Muzică din toate colțurile lumii, indie pop, jazz și muzică modernă (electronică) vor fi prezentate pe 3 scene de festival, fiind un festival relaxant și bogat în experiențe pe care le caută publicul activ de azi.

Programul festivalului va oferi activități și experiențe pe tot parcursul zilei, iar experiența muzicală va debuta după ora 14:00 la scena dedicată muzicii moderne (electronică). Începând cu ora 16:00 se va deschide și scena dedicată muzicii din toate colțurile lumii (World Stage)- amplasată în noul teatru de vară din bastionul Bethlen, iar începând cu ora 17:00 se va deschide scena principală, care va amplasată în curtea interioară.

La prima ediție ne propunem să atragem peste 5.000 de participanți din care peste 65% să fie în categoria de vârstă 24-45 ani din Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Debrecen, Budapesta Satu-Mare, Zalău, București, Sibiu, Brașov, utilizatori activi ai canelelor de social media, persoane cu venituri medii și peste”, a declarat Mihai Jurca.

Bugetul evenimentului va fi de aproximativ 1 milion de euro din care APTOR va aloca 2.090.000 lei (435.000 euro), buget pentru contractarea artiștilor de pe cele trei scene și toate cheltuielile aferente acestora (cazare, transport, masă, etc.).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apicultorii din zona Transilvaniei se adună în târg la Cluj

Articolul următor

Maramureșul iese pe pierdere în 2020. Investiții în drumuri și deșeuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share