Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apicultorii din zona Transilvaniei se adună în târg la Cluj

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va găzdui în premieră un târg apicol, care include atât o expoziție cu vânzare, dar și o secțiune de comunicări științifice.

Târgul se va adresa apicultorilor, specialiștilor în domeniu, cercetătorilor și publicului larg, fiind organizat în parteneriat cu compania Viitor Sănătos, cu care are un parteneriat de promovare a calității și a eficienței în apicultura românească.

Reuniunea programată pe durata a două zile în campusul USAMV va include atât activitatea expozițională, cât și numeroase comunicări științifice și de management pe teme apicole. În cadrul târgului se vor afla și expozanți de la Asociația Meșterilor Populari Cluj. Standurile acestora, dar și cele ale expozanților apicoli vor fi amplasate pe aleile din fața aulei magna.

Sesiunea de comunicări științifice va avea loc în 7 martie, iar temele care vor fi prezentate de cercetători și biologi sunt: implementarea proiectului B-Good în România, actualități în patologia apicolă, calitatea produselor apicole, biomonitorizarea cu albine melifere, genetica rezistenței albinelor la Varroa.

Vor fi prezenți apicultori din zona Transilvaniei, care vor oferi spre degustare sortimente de miere și polen, iar vizitatorii vor avea ocazia să participe și la expoziția de utilaje și echipamente apicole necesare în stupine.

”Este o oportunitate unică de a stabili legături directe cu producătorii de miere, polen, propolis, apilarnil, lăptișor de matcă și de ceară, astfel încât va exista garanția că produsele sunt 100% naturale”, au transmis organizatorii.

USAMV este un actor important  în regiunea Transilvaniei în domeniul apiculturii, prin activitățile de cercetare și serviciile de analize în controlul calității produselor apicole ale laboratorului APHIS-DIA, cu acreditare RENAR și sanitară veterinară.

Viitor Sănătos se axează pe consultanța tehnică pentru implementarea proiectelor europene și pe tematică apicolă cu referire la utilajele necesare în apicultură. Până în prezent, 500 de apicultori români au beneficiat de consultanță în implementarea proiectelor europene prin colaborarea cu aceasta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cele mai multe firme radiate sunt în comerț

Articolul următor

Oradea va avea un „City Break Festival” la sfârşit de august, început de septembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share