Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hornbach a investit 2,8 milioane euro în extinderea magazinului din Sibiu

Hornbach România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, anunță extinderea magazinului din Sibiu cu aproximativ 3.500 mp în urma unei investiții de 2,8 milioane de euro. Fondurile au fost alocate pentru construirea unei zone de Drive-In pentru materiale de construcții, dar și pentru extinderea suprafeței exterioare destinate produselor de grădinărit.

„Am luat decizia de a investi în extinderea magazinului nostru din Sibiu, deoarece ne-am dorit să venim în întâmpinarea clienților noștri locali cu o zonă specială de tip Drive-In, așa cum avem în toate celelalte magazine din țară. De asemenea, odată cu crearea acestui spațiu, am mărit și suprafața exterioară destinată produselor de grădină, dar și o parte din departamentele din interiorul magazinului”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Într-un comunicat de presă al companiei se menționează că în acest moment suprafața magazinului din Sibiu a ajuns la circa 15.500 mp, comparativ cu circa 12.000 mp cât avea în momentul inaugurării sale, în octombrie 2015. Locația din Sibiu este amplasată pe un teren de circa 38.700 mp şi este împărţită în patru zone distincte, precum toate locaţiile Hornbach din România. Astfel, pe o suprafaţă de circa 6.900 mp este situată zona de materiale de construcţii şi amenajări, în timp ce pe o suprafaţă de aproximativ 3.600 mp se regăseşte o zonă dedicată produselor de Grădină şi Zoo, iar Drive-In-ul este amplasat pe un areal de circa 5.000 mp.

Potrivit Directorului General al companiei, investiția de 2,8 milioane de euro a fost alocată atât achiziției de teren suplimentar de 5.500 mp, cât și construcției zonei de Drive-In. Odată cu aceste schimbări, investiția totală în magazinul din Sibiu se ridică la 14,8 milioane de euro.

Conducerea companiei estimează că extinderea magazinului Hornbach din Sibiu va avea un impact pozitiv și în rezultatele financiare. Astfel, aceasta estimează un avans cu aproximativ 15% al vânzărilor pentru grupele de lemn, plăci și prefabricate. De asemenea, pentru categoria de gresie și faianță compania mizează pe un avans de circa 50% al vânzărilor.

Concernul Hornbach deține 160 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit și magazine online, în 9 țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elveția, Suedia, Slovacia și România), dintre care 6 în România (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara și Sibiu).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asociația Producătorilor de Carne de Porc: Creșterea porcilor în gospodăriile populației nu este interzisă

Articolul următor

Piața de Real Estate din România dă semne de maturizare. Ce înseamnă asta pentru retail, industrial & logistics, office & residential

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share