Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liber la Baia Mare Shopping Park

Acționarii majoritari ai companiei Mobam Baia Mare vor vinde platforma industrială, după ce businessmanul clujean Dan Pitic a renunțat la acțiunea în instanță.

19 acționari care dețin 73% din Mobam au decis să vândă platforma industrială de pe Bd. Unirii firmei Avocado Development, conform 2M News. Decizia a fost facilitată de faptul că unul dintre acționarii semnificativi ai societății, omul de afaceri clujean Dan Pitic, a renunțat la acțiunea în instanță pe care a declanșat-o pentru a opri vânzarea activelor.

Pitic deține 13% din Mobam și a dat în judecată firma, cerând suspendarea hotărârii privind vânzarea activelor și cerând suspendarea executării până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a respectivei hotărâri. Platforma industrială este compusă de un teren de 36.356 mp și din imobile și hale, tranzacția fiind estimată la 4,3 milioane de euro.

Avocado Development este o subsidiară a Squaretime Development, unul dintre dezvoltatorii imobiliari care fac achiziții imobiliare pentru Mitiska REIM, o companie cu sediul central la Bruxelles (Belgia), specializată în investiții în centre comerciale și în administrarea fondurilor. Mitiska vizează edificarea unui parc de retail, Baia Mare Shopping Park (BMSP), prin unificarea terenului platformei Mobam cu cel pe care este amplasat hipermarketul Kaufland 2.

BMSP va avea 18.000 mp și 780 de locuri de parcare, termenul de finalizare fiind stabilit pentru sfârșitul acestui an. Aici vor fi prezente magazine precum Kaufland, Lidl, New Yorker, Jysk, Deichmann, C&A, Takko, Pepco.

Fabrica de mobilier și-a oprit producția anul trecut, din cauza reducerii cererii de mobilă din lemn masiv pe piața europeană și a creșterii prețului la materia primă, acumulând întârzierilor de plată către furnizori, stat și salariați. Mobam își va muta sediul pe strada Transilvaniei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Societatea Citadin a repornit stația de asfalt a Zalăului

Articolul următor

Metroul de Cluj a fost deblocat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share