Analize Brașov Cluj Hunedoara Ultimele stiri

Hunedoara, Cluj, Brașov: județele cele mai lovite de insolvență în Ardeal

Trei județe din Transilvania cumulează aproape jumătate din cazurile de insolvență din România. Cele mai afectate au fost Hunedoara (37%), București-Ilfov (18%), Brașov (7%), Constanța (5%) și Cluj (4%).

Numărul insolvențelor în rândul companiilor de impact a scăzut cu 32%, de la 183 la 139 în 2019, însă valoarea lor în active imobilizate (AI) înregistrează creșteri majore, semn că au intrat în insolvență companii de impact, potrivit analizelor CITR, parte din Impetum Group.

În același timp, numărul insolvențelor noi la nivel național este în scădere pentru al treilea an consecutiv, în 2019 scăzând cu 27%, până la 6.524 de companii afectate. Anul trecut au fost înființate 134.220 de noi societăți, peste 400.000 intrând în economie în ultimii trei ani.

„Există o corelație directă între scăderea numărului de insolvențe și creșterea economică națională. Echilibrul macroeconomic de anul trecut a oferit companiilor posibilitatea să își mențină un flux economic constant și un cash-flow relativ stabil. Cei 12 ani trecuți de la criza economică mondială au lăsat timp companiilor afectate să se redreseze, în timp ce au fost înființate noi companii”, susține Andra Olar-Caragea, CEO al CITR.

Deși în 2019 au intrat în insolvență mai puține companii de impact, efectul lor asupra pieței muncii și salariaților a crescut cu 19%, afectând 14.000 de angajați. Valoarea activelor imobilizate ale companiilor de impact în insolvență a depășit 1 miliard de euro și este în creștere cu 25% față de 2018.

Media AI per proiect a crescut cu aproape jumătate (43%), ajungând la 7,8 mil. de euro. Cifra de afaceri a companiilor de impact analizate a depășit anul trecut valoarea de 700 de milioane de euro, în creștere cu 8% față de anul precedent.

Cele mai mari insolvențe noi în 2019 după cifra de afaceri și valoarea activelor imobilizate sunt Complexul Energetic Hunedoara, Delta ACM, Elcen Constanța și Petrocart. Primele 10 insolvențe de impact ca valoare a activelor imobilizate însumează 639 de milioane de euro și asigură 45% din locurile de muncă.

Top trei cele mai afectate domenii de activitate sunt sectorul energetic, construcțiile, sectorul industrial, comerțul și imobiliare, iar cel mai puțin afectate au fost transportul, agricultura, distribuția de apă și petrolul.

CITR este liderul pieței de insolvență din România, cu 1.000 de proiecte gestionate și un patrimoniu administrat de 650 de milioane de euro. Aceasta distribuie anual 300 de milioane de euro creditorilor pentru a salva companiile românești. Începând cu anul acesta, CITR este o companie Impetum Group.

Related posts

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Nora Dumitrescu

Federația Patronilor Bihor organizează conferințe online pentru antreprenori

Traian Dan

Laboratoarele de analize medicale, business de succes în România. Profitul a crescut de 6 ori în ultimii 8 ani – analiză Frames

Papuc Irina

Brașov: Sunnyville (Wallberg Properties), vânzări record în trei luni

Stefana Muresan

Efectele pandemiei de COVID-19 asupra piețelor financiare

Ligia Voro

Consiliul Concurenței analizează preluarea Comoserv SRL de către compania franceză SNEF

Papuc Irina

Federal Express Corporation, găzduită în parcul logistic WDP

Nora Dumitrescu

Ubisoft închiriază 30.000 mp în J8 Office Park al Portland

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] Maramureș – „Gate toward Tradition”

Transilvania Business

Transavia construiește primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor din România

Nicolae Pop

Apel la respect pentru libertatea de presă și independența jurnalistică în Europa

Ligia Voro

Agile HR construiește valori între business, clienți și angajați

A. I.

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Bayer, ofertă integrată

Ligia Voro

Investiție Dito Group, de 5,2 milioane de euro, în Parcul Industrial Oradea

Traian Dan

Maramureșul pregătește deschiderea pârtiilor de schi

Nora Dumitrescu

Cities of Tomorrow #6: reconversie & revitalizare, structura mese rotunde

Ionut Oprea

Un nou lanț de farmacii intră pe piața din România. Dr.Max preia o parte din farmaciile Sensiblu

Papuc Irina

Lufthansa reia zborurile spre capitala Bavariei – Munchen – de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Papuc Irina

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare

Papuc Irina

Grup Feroviar Român obține primul certificat european de siguranță valabil pentru operarea în două ţări – România şi Grecia

Ion Surdu

Jeffrey Sachs, cel mai bun profesor de economie din lume, laudă direcțiile de dezvoltare ale Clujului

Stefana Muresan

B | Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

Grupul TeraPlast estimează creșteri de 15% la cifra de afaceri și de 32% la profitabilitate

Papuc Irina

MedLife investește 5 milioane de euro în Ungaria. Este prima mutare a unei companii româneşti din sectorul medical privat în afara țării

redactia

Leave a Comment