Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Masterat Bosch la Universitatea Babeș Bolyai

Grupul german Bosch va susține programul de masterat de calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date al Facultății de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul universității clujene.

Scopul programului este de a oferi studenţilor o pregătire pe programare paralelă și distribuită, achiziția, analiza și vizualizarea datelor, cu aplicații în diverse domenii precum ar fi industria auto, monitorizarea proceselor de producție, analiza datelor.

Parteneriatul va asigura un suport tehnic, organizaţional şi financiar pentru studenţii şi cadrele didactice implicate în program, atât pe componenta didactică, cât și pe cea științifică.

“Putem oferi atât know-how tehnic și științific studenților cât și cel mai bun cadru de învățământ practic în care ei să se familiarizeze cu proiectele de ultimă oră din domeniul transformării digitale a industriei auto. Prin aceste proiecte inovatoare contribuim la viitorul mobilității – o mobilitate automatizată, sigură și sustenabilă”, a menționat Denis Raabe, Directorul Centrului de Inginerie Bosch (CIB) din Cluj.

CIB are birouri în Cluj-Napoca și în incinta fabricii din Jucu. Conducere autonomă, mobilitate electrică și conectată, internetul lucrurilor, conectivitate și Big Data fac parte din portofoliul curent al CIB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tenaris s-a pus pe angajări masive în România

Articolul următor

Hunedoara, Cluj, Brașov: județele cele mai lovite de insolvență în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share