Alba Auto HR/Joburi Industrie Slider Ultimele stiri

Feminitate la puterea a treia

- 2020 Vcst Martie 6 960x640 - Feminitate la puterea a treia

De doi ani, de când am început să scriu aceste advertoriale, implicarea emoțională nu a fost niciodată atât de mare ca acum, când trebuie să scriu despre oamenii din echipa mea. Fiind luna Femeii, voi prezenta doar partea feminină a echipei – partea masculină va fi prezentată la o dată viitoare 😊.

 

În toate cărțile și studiile de specialitate se spune că tu, ca manager sau coordonator al unei echipe, nu ai voie să te implici, respectiv atașezi emoțional de oamenii tăi, fiindcă nu poți fi rațional, nu poți lua decizii raționale sau și mai rău, îți poți arăta slăbiciunea.

Voi contrazice toate aceste studii.

Experiența mi-a dovedit-o că, înainte de a fi manager, suntem oameni. Oamenii sunt emoționali – chiar dacă nu întotdeauna lăsăm să se vadă acest lucru, iar deciziile pe care le luăm, împreună cu impactul și rezultatul lor, trebuie să fie foarte bine cântărite înainte de a fi puse în aplicare.

Ca om de resurse umane, cu atât mai mult contează partea emoțională, iar atașamentul față de echipa mea, o dovedește din plin.

Fetele din echipa de HR a VCST Alba sunt frumoase.

Sunt frumoase ca femei, ca personalitate, ca oameni.

Sunt mereu acolo să ajute, pregătite cu idei noi, creative, implicate, ambițioase, vesele, dar, așa cum spunea cineva, “sunt niște mici îngerași cu gheruțele la vedere” 😊.

Sunt soții, mame, iubite, prietene și colege.

Le voi prezenta în ordinea seniorității lor în companie.

 

- 2020 Vcst Martie 19 683x1024 - Feminitate la puterea a treia

Monica – face parte din echipa VCST Alba din anul 2017, luna aprilie. Ea este responsabilă cu partea de formare și dezvoltare profesională a angajaților. Nu întâmplător, acest job i se potrivește ca o mănușă, ea la bază fiind profesor de matematică.

Este o fire analitică, foarte bun comunicator, bun ascultător, întotdeauna cu un sfat bun la ea, dar și critică atunci când situația o impune. Când există o dezbatere în echipă – despre orice temă ar fi vorba – în cele mai multe dintre cazuri, părerea ei este una definitorie.

Pentru ea VCST este un mod de viață, unde are oportunitatea de a-și îmbogăți abilitățile de comunicare și interacțiune cu colegii, iar abilitățile dobândite ca profesor o ajută să se implice activ în formarea și dezvoltarea profesională a colegilor, iar satisfacțiile nu pot fi exprimate în cuvinte.

“Implicarea reală a echipei de management în identificarea nevoilor de instruire, în creșterea nivelului de competențe și cunoștințe a angajaților, cât și îmbunătățirea continuă a activităților de instruire în cadrul proceselor de producție din organizație, este apreciată și rezultatele nu întârzie să apară”, spune Monica.

 

- 2020 Vcst Martie 13 683x1024 - Feminitate la puterea a treia

Ioana – s-a alăturat echipei în anul 2017, luna septembrie. Principalele ei sarcini sunt recrutarea, employer branding și organizarea evenimentelor interne.

Este un foarte bun organizator, se descurcă în cele mai complicate situații, găsește soluții atunci când credeam că nu mai există, un foarte bun negociator, implicată în tot ceea ce face și, discuta întotdeauna – fără nici o reținere – despre “elefantul din cameră” 😊, adică problemele evidente, dar despre care nimeni nu vrea să vorbească.

Pentru Ioana VCST reprezintă “locul ideal unde te poți dezvolta din punct de vedere profesional și poți deveni o Femeie de carieră, dar în același timp înseamnă a doua casă, pentru că petrecem aici mai mult de 8 ore pe zi, timp care nici nu-ți dai seama când trece, când faci meseria pe care ți-ai ales-o cu drag și mai ales, cu dăruire.

Sunt atât zile cu soare, cât și zile cu nori. Provocările apar zilnic, situații care mai de care mai neobișnuite, însă, cheia rezolvării lor e prioritizarea. Cu răbdare și dorința de a le rezolva pe toate, în cel mai favorabil mod, întotdeauna obții rezultatul dorit. Eu nu sunt adeptă “lasă pe mâine”, dacă pot rezolva azi. După principiul acesta funcționez. Și vai ce bun e sentimentul pe care-l ai seara, când pui capul pe pernă și eșți mulțumit de tine și de ziua care se încheie!”

 

- 2020 Vcst Martie 7 1024x683 - Feminitate la puterea a treia

Mădălina – ne face zilele mai senine din luna decembrie a anului 2018. Este cea mai tânără membră a echipei, cu o energie și creativitate surprinzătoare. Responsabilitățile ei principale sunt recrutarea și online media.

Este parte a generației Z, foarte creativă, optimistă, curioasă, cu mult bun simț, bun comunicator, mereu gata să ajute și loială.

Mădălina recunoaște că “VCST pentru mine înseamnă profesionalism, oameni frumoși, stabilitate, respect, înțelegere și veselie. În câteva cuvinte, înseamnă locul de muncă ideal.

Provocările sunt diverse, iar majoritatea se leagă de comunicare. Oamenii comunică diferit, iar aici apare magia unui om de HR. În consecință, provocarea principală este să înțeleg mesajele dintr-o comunicare, iar cheia succesului este întotdeauna empatia. Orice situație în care empatia este prezentă, este mai frumoasă și mai ușor de gestionat.”

 

Așa cum menționam mai devreme, să scrii despre echipa care este alături de tine zilnic, fără de care nu poți exista, fără de care lucrurile nu merg înainte, este legată de multă emoție și recunoștință.

Colegele mele au definit ECHIPA într-un mod original, specific fiecăreia:

Monica – “Am șansa de a afla lucruri noi, de a lucra într-un mod creativ și benefic, atât sufletește, cât și mental.ʺ

Ioana – “Motivele pentru care sunt în această companie sunt cele enumerate mai sus, însă când vine vorba de echipă, aici atingi un subiect sensibil. De ce? Pentru că simt că echipa din care fac parte este chiar una ideală. Noi chiar funcționăm ca o echipă. De unde și rezultatele excepționale ale fiecărui proiect în care suntem implicați. Toți venim cu idei, suntem deschiși și discutăm orice problemă care apare. Așa funcționează HR-ul în VCST Alba.

Unde mai pui că găsești și înțelegere, atât la colegii din birou, cât și la managerul nostru, care e un om cald, mereu acolo să-ți vină în ajutor, de fiecare dată când avem o problemă, fie job related, fie personală, dat fiind faptul că suntem oameni și problemele apar, fără să le chemi.”

Mădălina – “Echipa este cea mai importantă parte a unei companii. Dacă există colaborare și înțelegere, lucrurile nu au cum să nu funcționeze. Iar eu am șansa să lucrez alături de “cei mai tari” colegi, și când spun asta mă refer în special la colegii de department. Am parte de înțelegere, de oameni de la care am ce învăța, de zile senine și de un manager cu care pot vorbi orice. Suntem și colegi, dar și prieteni, iar asta este cel mai puternic aspect care mă motivează să fiu parte din această companie.”

Rolul HR-ului, într-o companie de producție, este unul mai mult decât important: gestionarea Resursei Umane, interacțiunea cu colegii, din toate departamentele, disponibilitatea de a-i ajuta, comunicarea interumană și implicarea.

Va mulțumesc, fetelor, pentru că sunteți aici, pentru tot ceea ce faceți ca muncă noastră să fie mai ușoară în fiecare zi și, nu în ultimul rând, pentru zâmbete! 😊

O primăvară minunată tuturor Doamnelor și Domnișoarelor din VCST Alba!

Gyöngyi Hunyadi,

HR Manager VCST Alba

Related posts

E-Distribuţie Banat a finalizat proiecte în valoare de peste 20 mil. lei

Stefana Muresan

Universitatea de Științe Agricole Cluj și-a cumpărat podgorie în Sibiu

Nora Dumitrescu

Aeroportul Timișoara, aplicație online utilă informării în timp real a pasagerilor

redactia

Holcim a inaugurat o nouă stație de betoane în Timișoara

Stefana Muresan

Horia Ungur, în Boardul Allianz-Țiriac în calitate de Director Vânzări și Distribuție

Ligia Voro

500 mil. USD pentru companiile cu capital românesc, prin Smart Start USA

redactia

Familia Tănăsoiu, undă verde pentru construcţia primului mall din Sibiu, investiție de 70 milioane de euro

Stefana Muresan

Milionarul orădean George Haber investește într-o fabrică de roboți la Oradea

Traian Dan

Livadă ecologică de aluni, investiție cu fonduri europene în Ilva Mică

Stefana Muresan

David Ciceo, în urma investiției de 3 mil. euro în Aeroportul Cluj: ”Suntem pregătiți pentru intrarea în Schengen”

redactia

Propunere: Scăderea TVA la alimentele tradiţionale la 5% şi reducerea birocraţiei ANAF

Stefana Muresan

Efectele Coronavirusului se vor simți și în România. „Pe canalul comercial. Mai devreme sau mai târziu”

Papuc Irina

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a vizitat Oradea

Traian Dan

Mii de măști și mănuși din Germania pentru spitalele Satu Mare

Traian Dan

Timișoara: Contractul de salubrizare stradală, de peste 18 milioane de euro, câștigat de Brantner Servicii Ecologice

redactia

 AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial al companiei in Romania

Ionut Oprea

Lucrările la sectorul 2 al DN 76 Oradea – Deva, executate în proporție de 55%

Traian Dan

Unifarm își eficientizează comunicarea cu asociațiile de pacienți

redactia

Un IT-ist a investit 5.000 de euro în albine. Acum, produce 5 tone de miere pe an

redactia

Life Solutions, soluții pentru medicina personalizată, de la diagnostic la tratament

Stefana Muresan

Frisbo oferă transport gratuit al stocului în depozite sigure pentru magazinele fizice afectate de măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus

Nicolae Pop

Primul laborator de tehnologii cloud, deschis la Universitatea de Vest Timișoara cu sprijinul Microsoft

redactia

Golf. Bal medieval. Conferinţe marca Transilvania Business. Transilvania Open 4 Business 2017 by Transilvania Business Magazine. 18-20 mai 2017, Cluj.

Raluca Ursu

Autostrada Transilvania, la granița cu Ungaria: CNAIR a semnat contractul pentru construcţia lotului Biharia – Borş. Termen asumat: martie 2020

redactia

Leave a Comment