Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea licitează execuția parcării de tip park and ride din Piața Emanului Gojdu

Vineri, 6 martie 2020, a fost publicat pe site-ul Primăriei Oradea și pe SICAP anunțul de participare la licitația achiziția lucrărilor de execuție la obiectivul: Construire parcare de tip park and ride în Piața Emanuil Gojdu din Oradea.

Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este 14 aprilie 2020, ora 15:00.
Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 28.705.457,87 lei fără TVA, iar durata contractului este de 12 luni.

Proiectul Construire parcare de tip park and ride în Piața Emanuil Gojdu din Oradeaface parte din programul de construire de parcări supraterane şi subterane în municipiul Oradea, urmărindu-se îmbunătăţirea condiţiilor de parcare a autoturismelor în zonele aglomerate şi a celor care fac naveta înspre Oradea. Conceptul de parcare Park and Ride este des întâlnit în marile orașe europene, asemenea parcări fiind amplasate în vecinătatea mijloacelor de transport în comun, încurajându-se astfel folosirea transportului public și mersul cu bicicleta, scopul fiind acela de a evita congestionarea traficului.

Viitoarea parcare va fi realizată în subteran, pe un singur nivel, perimetral pe cele trei laturi ale Catedralei Ortodoxe Române. Capacitatea totală a parcării subterane este de 277 locuri, din care 268 locuri pentru autoturisme cu 6 locuri pentru persoane cu dizabilități și 6 pentru mașini electrice, respectiv 9 locuri pentru motociclete. Parcajul va dispune de afișaj electronic și va fi accesibil în exploatare numai pentru autoturisme de clasă mică, medie şi mare, până la lungimea de 5 m, exclusiv pentru cele cu motoare pe benzină, diesel şi hibrid electrice sau electrice, cu strictă interdicţie pentru GPL.

Sunt prevăzute 3 stații de reîncărcare electrice care deservesc 6 autoturisme, automate de taxare şi o cabină de tip ghișeu. Parcarea va avea 4 lifturi pentru persoane, toalete publice și dotări specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Suprafața construită a parcării este de 6.354,55 mp. Prin proiect se prevede și amenajarea platformelor existente din jurul Catedralei Ortodoxe, deasupra parcajului, cu dală urbană pietonală, prevăzută cu spații dalate, spații verzi, mobilier urban, zonă de bike sharing și o porțiune din traseul pistei de biciclete orășenești. Dalajul urban se va extinde deasupra carosabilului până la linia de tramvai din dreptul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Accesul la parcaj și ieșirea se vor asigura prin două fluxuri de intrare, dinspre Calea Clujului și strada Griviței, prin șanțul Cetății.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Femeile din Ardeal își găsesc mai ușor loc de muncă

Articolul următor

„Săptămâna Pădurii Transilvania”: Asociația Tășuleasa Social organizează cea mai mare împădurire de până acum. Oricine poate participa

Citește si:
Total
0
Share