Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investițiile nete în economia românească au crescut în 2019 cu aproape 18%

Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 17,9%, în anul 2019, însumând 104,12 miliarde lei, potrivit datelor provizorii anunţate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

“În anul 2019, comparativ cu anul 2018, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 17,9%, creştere înregistrată astfel: lucrări de construcţii noi cu 32,5% şi utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 9,3%. La alte cheltuieli s-a înregistrat o scădere cu 2,1%”, informează un comunicat al INS, citat de bursa.ro.

În trimestrul IV 2019, investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 37,08 miliarde lei, fiind în creştere cu 17,1%, comparativ cu trimestrul IV 2018.

“În trimestrul IV 2019, comparativ cu trimestrul IV 2018, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 17,1%, creştere înregistrată astfel: lucrări de construcţii noi cu 27,9% şi utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 19%. La alte cheltuieli s-a înregistrat o scădere cu 11,9%”, informează INS.

Investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc.).

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Transilvania, accelerată din birourile de la București

Articolul următor

Porsche Engineering România își extinde echipa: peste 200 de angajați și 24 de studenți stagiari

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share