Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apicultorii sălăjeni cer programe de stimulare a consumului de miere

Lanțul de comercializare a mierii necesită reglementări pentru a stimula producătorii agricoli din județul Sălaj.

Prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș, a participat la ședința Asociației Crescătorilor de Albine (ACA), condusă de Gheorghe Ursente, președintele apicultorilor din această zonă a țării

“Mă bucur că pot fi alături de reprezentanții unei ramuri care a cunoscut o dezvoltare constantă în județ, Sălajul ocupând primele locuri la nivel național în privința fondurilor atrase și a producției de miere de albine.

Sectorul apicol a cunoscut o dezvoltare semnificativă datorită programelor de sprijin financiar de la bugetul UE sau național, prin Programul Național Apicol, în ultimii șase ani fiind alocate o medie de 7 milioane de euro pe an”, a declarat prefectul Virgil Țurcaș.

În cadrul întâlnirii s-au mai făcut aprecieri pe marginea lanțului de comercializare al mierii care necesită reglări pentru a stimula producătorii autohtoni.

Printre acestea se numără programe de stimulare a consumului de miere (România consumă 0,7 kg /persoană/an, iar media Uniunii Europene este de 2,5-2,7 kg miere/persoană/an), îmbunătățirea geneticii apicole românești, întărirea formelor asociative din domeniul apicol. ACA Sălaj numără 450 de membri care deţin 30.000 de familii de albine.

Total
47
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Târgul de Paști din Oradea va fi organizat în Piața Unirii între 10 și 20 aprilie

Articolul următor

Concernul Guhring, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj

Citește și:
Citeste mai mult

Ce bănci caută românii pe internet

Banca Transilvania (BT), Raiffeisen Bank și ING Bank sunt cele mai vizibile în căutările de servicii bancare ale…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
47
Share