Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Concernul Guhring, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj

Producătorul industrial german Guhring a anunțat că va angrena tinerii de pe băncile Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), atât în programe de practică, dar și în concretizarea licențelor.

Compania va activa un program de practică pentru tinerii din Cluj, informațiile fiind inserate pe o platformă de internet dedicată, sub denumirea Guhring Academy. Programul “Noi investim în viitor” a fost deja prezentat marți, la Facultatea de Construcții de Mașini. Compania a îndemnat viitorii absolvenți să își realizeze lucrări de licență pe produse specifice acestei industrii, în urma proceduri sale de selecție.

“Datorită timpului îndelungat în care s-a conturat partea practică a licenței mele, am avut ocazia să cunosc inginerii din cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare a Guhring. Ȋntrebările legate de proiect au fost soluționate cu rapiditate și completate de explicații suplimentare”, a menționat Krisztina Kurtus, absolventă a UTCN.

Centrul tehnologic Guhring din Cluj este format din trei compartimente  de proiectare și unul de cercetare – dezvoltare cu laboratoare proprii de testare și măsurare, conectate cu centrala din Germania. Guhring este unul dintre liderii mondiali în producţia sculelor așchietoare de precizie.

În cadrul grupului lucrează 7.000 de angajați. Guhring produce instrumente de precizie pentru găurire, frezare, reamorsare, înfășurare. Aceste instrumente sunt utilizate în industriile auto, aerospațială și de prelucrare a metalelor. Sediul central se află în Albstadt-Ebingen.

Alte mari site-uri de producție sunt Albstadt-Onstmettingen, Sigmaringen (cercetare și dezvoltare) și Treuen im Vogtland (Dr. Guhring KG). Compania a fost fondată în 1898, ca producător de burghie cu 17 angajați, de către Gottlieb Guhring. Acum este reprezentată la nivel mondial cu 70 de locații de producție, în 48 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apicultorii sălăjeni cer programe de stimulare a consumului de miere

Articolul următor

Strabag va lărgi drumul de ieșire din Sibiu către Cisnădie: investiție de 15 milioane de lei din fonduri județe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share