Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Previziuni Deloitte: rețele 5G private și vânzări de un milion de roboți pentru companii

Peste 750 de milioane de cipuri AI (inteligenţă artificială) încorporate în dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile premium, vor fi vândute în acest an, conform previziunilor Deloitte în tehnologie, media şi telecomunicaţii (TMT) pentru 2020, şi vor genera un venit global estimat la 2,6 miliarde de dolari americani, se arată într-un comunicat al companiei, citat de bursa.ro.

În 2020, vânzarea de smartphone-uri va fi de aproximativ 1,56 de miliarde de unităţi, contribuind la o piaţă de 484 de miliarde de dolari, potrivit studiului, în revenire după 2019, când vânzările pe acest segment au scăzut cu 2,5% faţă de anul anterior, scrie sursa citată.

Cipurile AI pot îndeplini sau accelera unele funcţii care implică machine learning şi care asigură o gamă largă de funcţionalităţi precum biometrie, detectare şi recunoaştere facială, orice este legat de realitatea augmentată şi virtuală, filtre de imagine, recunoaştere şi asistenţă vocală, traduceri şi îmbunătăţirea calităţii fotografiilor făcute de camerele telefoanelor mobile.

În ceea ce priveşte reţelele 5G, Deloitte estimează că, până la sfârşitul anului 2020, peste 100 de companii din întreaga lume vor începe testarea reţelelor 5G private, fie prin achiziţionarea propriei infrastructuri, pentru a cărei operare vor apela la un operator de telefonie mobilă, fie prin construirea şi întreţinerea propriei reţele 5G, pentru care vor cumpăra spectru. În total, aceste peste 100 de companii ar putea investi câteva sute de milioane de dolari în forţă de muncă şi echipamente.

Studiul Deloitte estimează şi că, până la sfârşitul anului 2020, vânzările roboţilor pentru companii vor ajunge la aproape un milion de unităţi, dintre care peste 50% vor fi utilizaţi pentru a oferi asistenţă angajaţilor în derularea unor activităţi, în special pentru cele care nu ţin de procesul de fabricaţie, iar restul vor fi roboţi industriali, cu braţe mecanice, folosiţi în industriile grele (…)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strabag va lărgi drumul de ieșire din Sibiu către Cisnădie: investiție de 15 milioane de lei din fonduri județe

Articolul următor

Vânzările Allview au depășit 80 de milioane de lei datorită intrării pe piața televizoarelor smart

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share