Brașov Investitii Judete Sport Ultimele stiri

În Brașov poate începe construirea Sălii Polivalente pe fostul Stadion Municipal cu o capacitate de peste 10.000 de locuri

Primarul mun. Brașov, George Scripcaru, a semnat miercuri autorizația de construire pentru „Complex multifuncțional – sală polivalentă Brașov, cu dotări aferente, amenajări exterioare, accese și organizare de șantier“.

„În următoarea perioadă proiectanții vor veni la Brașov, vor completa documentația cu componenta de detalii de execuție, și după ce vom completa această etapă vom lansa licitația pentru execuția propriu-zisă a acestui obiectiv“, a declarat primarul George Scripcaru.

În noiembrie 2019, Biroul de arhitectură Dico&Țigănaș (câștigătorul licitației pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic) a prezentat Consiliului Local Brașov studiul de fezabilitate, în cadrul ședinței prin care au fost aprobate documentația și indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiții.

Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic a fost semnat cu firma de arhitectură pe 25 aprilie 2019, suma adjudecată fiind de 3,86 milioane lei, inclusiv TVA.

Conceptul pornește de la un spațiu multifuncțional care include nu numai construcția efectivă a Polivalentei, ci și o întreagă amenajare cu zone verzi, zone de promenadă, zone de recreere și de odihnă, amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete și role și facilități sportive puse la dispoziția publicului (terenuri de baschet, tenis, volei, fotbal în aer liber etc), care transformă întreaga suprafață de 148.210 mp într-un imens parc. Privită dinspre Șoseaua Cristianului, polivalenta se va afla în spatele acestui parc, iar arhitectura a fost gândită în așa fel încât să se înscrie în peisaj, urmărind curbele de nivel ale Dealului Șprenghi și armonizând peisajul natural cu cel construit, sala fiind ea însăși gândită ca o completare a reliefului natural, explică reprezentanții Primăriei Brașov într-un comunicat de presă.

Pentru a ilustra multifuncționalitatea conceptului, proiectantul a propus mai multe scenarii de utilizare a sălii împreună cu zona exterioară (eveniment sportiv, concert în aer liber, târg) și scenarii de utilizare a sălii la interior – competiții sportive (handbal, tenis, baschet, volei, judo, karate, box, wrestling, scrimă, arte marțiale etc), concerte, centru expozițional.

Proiectantul propune realizarea unei săli polivalente pe amplasamentul fostului Stadion Municipal din municipiul Brașov, cu o capacitate de 10.059 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile, destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor activităților culturale, în concordanță cu normele în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naționale și internaționale și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții sportive, concerte și alte activități. Sala Polivalentă include și o sală de antrenament, care este de asemenea dotată cu tribune pentru public, cu o capacitate de 1.152 locuri, rezultând un număr total de 11.211 locuri.

Related posts

AGROLAND, retailer agricol românesc investește în resurse umane de top specializate

Ligia Voro

Creații pentru Max Mara și Maison Margiela, confecționate chiar în județul Mureș. Cristina Hâncu, Târnava Sighișoara: „Să fii în România și să fii în industria textilă e foarte greu”

Transilvania Business

Sibiul va transforma o fost groapă de gunoi într-o zonă verde de mari dimensiuni

Papuc Irina

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

Emanuel Oprea, Oprea Avi-Com: „Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

Stefana Muresan

Ambasadorul SUA – Adrian Zuckerman s-a întâlnit cu Florin Birta – primarul Oradiei

Traian Dan

FOTO SIBIU: Unitatea, leitmotivul liderilor europeni într-o Europă lovită de valul eurosceptic

Ligia Voro

Patronatele bihorene cheamă candidații la Primăria Oradea și CJ Bihor la dialog

Traian Dan

Supervizorul rețelei de apă Cluj-Sălaj va câștiga 5,5 milioane €

Nora Dumitrescu

Companiile cu profit de 70.000 euro pot solicita 200.000 euro fonduri europene prin Măsura 3 a Schemei de sprijin pentru IMM – „Granturi pentru investiții”. Care sunt condițiile

Papuc Irina

Oradea va contracta două credite pentru cofinanțarea unor proiecte pe fonduri UE

Traian Dan

Fonduri europene pentru transformarea celei mai circulate artere din Sibiu. Orașul va avea prima stradă cu bandă dedicată transportului public

Papuc Irina

Ciserom, fabrica din Sebes care incalta de aproape un secol Europa

Stefana Muresan

Universitatea Tehnică va produce roboți sociali

Nora Dumitrescu

UBB Cluj, peste 12.000 de locuri disponibile în sesiunea de toamnă

redactia

CNAIR: Până la finele anului, două loturi din autostrada Sibiu-Piteşti vor avea constructorii desemnaţi

Stefana Muresan

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, afaceri de 100 de mil. euro cu constructorul CON-A

Stefana Muresan

Topul angajatorilor privaţi din Mureş

Ligia Voro

Un tânăr din Lugoj a investit în pandemie într-o fermă de măgari. Laptele de măgăriță, la mare căutare în Banat

Ion Surdu

Clujenii de la AGM Group demarează lucrările la drumul ce va decongestiona traficul între Baciu şi Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Fomco Group un business care se clădește constant. De 15 ani.

Tirdea Ionut

Investiții de peste 90 de milioane de euro în distribuția de gaze naturale și electricitate

Ligia Voro

Brașovul – strategie pe energie termică pentru trei decenii. Vrea fonduri comunitare și fonduri elvețiene

Stefana Muresan

Se ține TIFF! Abonamentele au fost repuse în vânzare

Nora Dumitrescu

Leave a Comment