Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În Brașov poate începe construirea Sălii Polivalente pe fostul Stadion Municipal cu o capacitate de peste 10.000 de locuri

Primarul mun. Brașov, George Scripcaru, a semnat miercuri autorizația de construire pentru „Complex multifuncțional – sală polivalentă Brașov, cu dotări aferente, amenajări exterioare, accese și organizare de șantier“.

„În următoarea perioadă proiectanții vor veni la Brașov, vor completa documentația cu componenta de detalii de execuție, și după ce vom completa această etapă vom lansa licitația pentru execuția propriu-zisă a acestui obiectiv“, a declarat primarul George Scripcaru.

În noiembrie 2019, Biroul de arhitectură Dico&Țigănaș (câștigătorul licitației pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic) a prezentat Consiliului Local Brașov studiul de fezabilitate, în cadrul ședinței prin care au fost aprobate documentația și indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiții.

Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic a fost semnat cu firma de arhitectură pe 25 aprilie 2019, suma adjudecată fiind de 3,86 milioane lei, inclusiv TVA.

Conceptul pornește de la un spațiu multifuncțional care include nu numai construcția efectivă a Polivalentei, ci și o întreagă amenajare cu zone verzi, zone de promenadă, zone de recreere și de odihnă, amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete și role și facilități sportive puse la dispoziția publicului (terenuri de baschet, tenis, volei, fotbal în aer liber etc), care transformă întreaga suprafață de 148.210 mp într-un imens parc. Privită dinspre Șoseaua Cristianului, polivalenta se va afla în spatele acestui parc, iar arhitectura a fost gândită în așa fel încât să se înscrie în peisaj, urmărind curbele de nivel ale Dealului Șprenghi și armonizând peisajul natural cu cel construit, sala fiind ea însăși gândită ca o completare a reliefului natural, explică reprezentanții Primăriei Brașov într-un comunicat de presă.

Pentru a ilustra multifuncționalitatea conceptului, proiectantul a propus mai multe scenarii de utilizare a sălii împreună cu zona exterioară (eveniment sportiv, concert în aer liber, târg) și scenarii de utilizare a sălii la interior – competiții sportive (handbal, tenis, baschet, volei, judo, karate, box, wrestling, scrimă, arte marțiale etc), concerte, centru expozițional.

Proiectantul propune realizarea unei săli polivalente pe amplasamentul fostului Stadion Municipal din municipiul Brașov, cu o capacitate de 10.059 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile, destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor activităților culturale, în concordanță cu normele în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naționale și internaționale și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții sportive, concerte și alte activități. Sala Polivalentă include și o sală de antrenament, care este de asemenea dotată cu tribune pentru public, cu o capacitate de 1.152 locuri, rezultând un număr total de 11.211 locuri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mircea Solovăstru, continuitate în structurile de conducere la Bursa de Valori București.

Articolul următor

Grupul Schaeffler în mediul plin de provocări, cu un flux de numerar puternic în 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share