Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zărnești investește 5 milioane de euro într-o stație de epurare modernă

FOTO http://www.brasovultau.ro/articol/stiri/o-companie-din-tulcea-va-reabilita-si-extinde-statia-de-epurare-de-la-zarnesti.html

Primarul orașului Zărnești, Alexandru Igrișan, a semnat astăzi contractul care vizează proiectarea, execuția, extinderea și reabilitarea stațiuei de epurare ape uzate din orașul Zărnești”. Lucrările, în valoare de 24,696 milioane de lei (aproximativ 5,15 milioane de euro), vor fi realizate de asocierea dintre firmele Coral SRL (Tulcea) și Pet Communications (Constanța). Fondurile sunt asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 şi de la bugetul local, conform bizbrasov.ro.

Lucrările propuse vor urmări, printre altele, obţinerea unei ape epurate care să îndeplinească condiţiile de calitate, reducerea consumului de energie, utilizând echipamente performante, realizarea unei scheme tehnologice a staţiei de epurare în conformitate cu tehnologiile moderne existente, reducerea cheltuielilor de exploatare aferente reparaţiilor frecvente, reducerea schemei de personal ca urmare a reducerii defecţiunilor ce pot apărea, precum și mărirea siguranţei în exploatare realizată prin utilizarea de materiale şi echipamente performante.

În prezent, în Zărnești există instalaţii de epurare mecano-biologică a apelor uzate proiectate conform unor tehnologii aplicate în anii 1970, tehnologii a căror eficienţă este cu mult sub cerinţele de calitate impuse prin normele actuale de protecţia apelor din România, precizează sursa citată. Actuala staţie de epurare are o vechime de 40 de ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Condiții civilizate pentru comercianți și cumpărători în Piața Mare din Satu Mare

Articolul următor

BVB a implementat măsuri pentru ca activitatea să nu fie afectată de extinderea COVID-19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share