Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

OMS a deschis un fond de solidaritate împotriva Covid-19. Peste 100 de milioane de dolari s-au adunat în prima zi

Peste 100 de milioane de dolari au fost colectați într-o singură zi de Organizația Mondială a Sănătății în fondul special de solidaritate, anunțat vineri pentru a răspunde luptei împotriva coronavirusului. Printre donatori se numără guvernele unor țări europene, Fondul central de răspuns pentru situații de urgență al ONU sau Fundația Bill și Melinda Gates.

OMS a anunțat vineri că a deschis Fondul Strategic de Solidaritate pentru a sprijini eforturile și măsurile care trebuiesc luate în lupta împotriva noului virus, Covid-19, organizația anunțând, totodată, că s-a ajuns la pandemie. Fondul respectiv este primul de acest fel și permite persoanelor fizice, corporațiilor și instituțiilor de oriunde în lume să contribuie direct la acesta. Fondul a fost creat și este adminsitrat de Fundația Națiunilor Unite și Fundația Elvețiană Filantropia, împreună cu OMS.

Potrivit OMS, fondul a fost lansat deja cu un suport financiar major din partea companiilor Facebook și Google. Banii vor fi redirecționați către acțiunile din Planul de preparare strategică și răspuns la COVID-19 pentru a permite tuturor țărilor, în special celor sărace și cu  risc înalt și cu sisteme de sănătate slabe, să se pregătească și să răspundă la criza Covid-19: acest lucru include detectarea rapidă a cazurilor, stoparea transmisiei virusului și îngrijirea celor afectați.

Astfel, conform datelor actualizate ale OMS la 13 martie, cei mai mari donatori la acest fond sunt Ministerul federal al Sănătății din Germania (27 de milioane de dolari); China (20 de milioane); Fondul central de răspuns pentru situații de urgență al ONU (10 milioane); Fundația Bill și Melinda Gates (9,5 milioane); SUA (7,2 milioane); Azerbaidjan (5 milioane); Coreea de Sud (3 milioane); Marea Britanie (1,4 milioane) etc.

De asemenea, alte aproape 100 de milioane de dolari au fost promise de Austria, Direcția generală pentru protecția civilă și operațiunile de ajutor umanitar al UE, Finlanda, Germania, Japonia, Regatul Arabia Saudită și Luxemburg.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria HoReCa din Timişoara a pierdut 90% din activitate. Se solicită sprijin de la stat pentru protecţie

Articolul următor

Webinarii gratuite de business pentru a combate efectele crizei economice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share