Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acordă sprijin companiilor şi sectorului financiar prin preluarea parţială a riscurilor de credit

bucurestifm.ro

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a anunțat astăzi că va acorda sprijin companiilor și sectorului financiar prin preluarea parţială a riscurilor de credit, măsură menită să reducă impactului COVID-19 asupra mediului de afaceri.

„Impactul COVID-19 asupra mediului de afaceri este încă la început, iar continuarea activității și finanțarea companiilor vor fi prioritățile perioadei următoare pentru mediul de afaceri și cel financiar. În aceste condiții, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), în conformitate cu misiunea sa și cu mandatul acordat, va susține în totalitate măsurile Guvernului României ce au drept scop sprijinirea mediului de afaceri”, se menționează într-un comunicat publicat astăzi.

FNGCIMM poate acorda sprijin companiilor și sectorului financiar prin preluarea parțială a riscurilor de credit, facilitând în acest fel accesul la finanțare în condiții și la costuri cât mai avantajoase. Finanțarea investițiilor sau a activității curente a IMM-urilor, pe perioade scurte, medii sau lungi, se poate face solicitând băncilor partenere accesarea garanțiilor financiare oferite de FNGCIMM. Procesul de acordare va fi simplu și rapid, pe baza aceleiași documentații solicitate la acordarea creditului, fără alte deplasări sau costuri suplimentare.

„Garanțiile financiare sunt instrumente anticiclice intens utilizate în atenuarea șocurilor economice asupra mediului antreprenorial, cu efecte semnificative în perioadele de criză și post-criză, iar din această perspectivă îi asigurăm pe toți beneficiarii și partenerii noștri că FNGCIMM oferă un parteneriat solid pentru continuarea activității companiilor. Transmitem același mesaj de susținere și pentru clienții noștri, care au achiziționat Prima Casă, Prima Mașină sau au accesat programul guvernamental „Investește în tine”, a declarat Dumitru Nancu, director general FNGCIMM.

Foto: bucurestifm.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Efectul donațiilor de la Sibiu: La Spitalul Județean începe amenajarea centrului de testare pentru noul coronavirus

Articolul următor

Una dintre cele mai mari companii de transport de persoane Atlassib își suspendă cursele internaționale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share