Finante-banci Ultimele stiri

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acordă sprijin companiilor şi sectorului financiar prin preluarea parţială a riscurilor de credit

bucurestifm.ro

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a anunțat astăzi că va acorda sprijin companiilor și sectorului financiar prin preluarea parţială a riscurilor de credit, măsură menită să reducă impactului COVID-19 asupra mediului de afaceri.

„Impactul COVID-19 asupra mediului de afaceri este încă la început, iar continuarea activității și finanțarea companiilor vor fi prioritățile perioadei următoare pentru mediul de afaceri și cel financiar. În aceste condiții, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), în conformitate cu misiunea sa și cu mandatul acordat, va susține în totalitate măsurile Guvernului României ce au drept scop sprijinirea mediului de afaceri”, se menționează într-un comunicat publicat astăzi.

FNGCIMM poate acorda sprijin companiilor și sectorului financiar prin preluarea parțială a riscurilor de credit, facilitând în acest fel accesul la finanțare în condiții și la costuri cât mai avantajoase. Finanțarea investițiilor sau a activității curente a IMM-urilor, pe perioade scurte, medii sau lungi, se poate face solicitând băncilor partenere accesarea garanțiilor financiare oferite de FNGCIMM. Procesul de acordare va fi simplu și rapid, pe baza aceleiași documentații solicitate la acordarea creditului, fără alte deplasări sau costuri suplimentare.

„Garanțiile financiare sunt instrumente anticiclice intens utilizate în atenuarea șocurilor economice asupra mediului antreprenorial, cu efecte semnificative în perioadele de criză și post-criză, iar din această perspectivă îi asigurăm pe toți beneficiarii și partenerii noștri că FNGCIMM oferă un parteneriat solid pentru continuarea activității companiilor. Transmitem același mesaj de susținere și pentru clienții noștri, care au achiziționat Prima Casă, Prima Mașină sau au accesat programul guvernamental „Investește în tine”, a declarat Dumitru Nancu, director general FNGCIMM.

Foto: bucurestifm.ro

Related posts

Smart City Expo World Congress 2018 eyes a record-breaking edition under the theme Cities to live in

Ionut Oprea

Specialiști din 30 de țări dezbat la UVT unul dintre cele mai importante subiecte ale IT-ului și mediului de afaceri, „Big Data”

Stefana Muresan

Transportul aerian de pasageri, creștere cu 7,5% în S1

Stefana Muresan

Leave a Comment