București Cluj IT&C Ultimele stiri

Informaticienii se aliază ca să scoată sistemul medical și firmele din criză

Specialiști în tehnologie din București și Cluj au pus bazele unei cauze care își propune să aducă soluții digitale pentru sistemul medical și pentru companiile care au nevoie de suport pentru a-și continua activitatea în această perioadă.

Programul de accelerare Techcelerator a invitat startup-urile din domeniu să se alăture cauzei Tech Startups United. Startup-urile care vor să se alăture acestei cauze se pot înscrie, menționând în ce fel serviciul ori produsul oferit poate fi folosit de autorități sau de mediul privat pentru a ameliora efectele crizei.

Lista celor înscriși va fi înaintată și autorităților și poate fi consultată public de orice organizație care caută soluții bazate pe tehnologie pentru depășirea acestei perioade critice.

“Prin această inițiativă dorim să sprijinim profesioniștii din prima linie de luptă împotriva acestei pandemii, contribuind cu sugestii de soluții tehnologice care să le facă munca mai ușoară și de care să beneficieze implicit cei afectați de aceasta. La fel de important este să susținem business-urile mici pentru a nu ajunge în situația de a-și contracta masiv activitatea, căutând soluții digitale pe care să le implementeze rapid  pentru a-și asigura continuitatea operațiunilor.

Startup-urile au marele avantaj de a-și putea remodela rapid soluțiile pentru a fi preluate și implementate de segmente conexe celor pe care le-au targetat inițial. Flexibilitatea de care dau dovadă în acest context are de-a face cu simțul responsabilității și cu valoarea reală oferită ecosistemului ai căror membri activi sunt”, a declarat Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator.

Primul startup inclus pe listă, care și-a oferit serviciile gratuit este XVision. Alumnul Techcelerator, care utilizează algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza radiografiile pulmonare, ar putea accelera procesele de diagnostic, deoarece asistă cu succes medicii radiologi. Printre patologiile identificate de XVision sunt cele direct legate de pneumonie care este cauzată de coronavirus.

Pe listă se află și alte startup-uri care au interacționat în trecut cu programele și echipa Techcelerator, cum ar fi Medicai, Ialoc, Frisbo, MediJobs, VoxiKids, Telios și CityHealth by Life is Hard.

Medicai este o platformă de imagistică medicală gândită pentru pacienții cronici și doctorii lor. Ea oferă functionalități de colaborare online pentru echipele multidisciplinare și implicit oferă posibilitatea clinicilor de a muta o mare parte din activități în mediul digital.

Procese precum triajul, prioritizarea pacienților, trimiterile la alte clinici ori specialități, monitorizarea se pot face direct în platformă și mai eficient. În această perioadă este recomandat ca pacienții cu afecțiuni cronice să intre în contact cu cât mai puține persoane, ei fiind cei mai vulnerabili.

Ialoc, o soluție de gestionare a rezervărilor, a lansat Gift Card special pentru a sprijini IMM-uri cum ar fi restaurantele și cafenelele prin încurajarea clienților obișnuiți să cumpere vouchere și să le folosească după ce aceste spații vor fi deschise din nou. Ele asigură o anumită continuitate pentru întreprinderile mici care nu produc bunuri digitale și care depind de prezența clientului localuri.

Frisbo, o platformă inteligentă de e-fulfillment, în colaborare cu partenerii săi de comerț electronic, lansează un proiect de digitalizare a celor mai afectate zone din economie, începând cu magazinele fizice, care trebuie să se adapteze rapid la vânzarea online pentru a-și asigura supraviețuirea odată cu reducerea sau cu anularea vânzărilor offline.

MediJobs, cea mai mare platformă de recrutare medicală online din România, a lansat un hotline pentru înscrierea mai rapidă a personalului specializat în sistem. VoxiKids conectează terapeuții de vorbire și copiii printr-o aplicație care oferă exerciții speciale pentru a îmbunătăți ascultarea și pronunția. Telios, platformă de telemedicină, oferă consiliere online prin medici specializați.

Life Is Hard Cluj-Napoca, specializată în dezvoltare de soluţii software, le oferă gratuit administrațiilor locale din toată ţara aplicaţia CityHealth, care permite comunicarea şi relaţionarea la distanţă pentru rezolvarea problemelor pe care le pot avea cetăţenii României pe durata pandemiei de coronavirus.

Aplicaţia poate ajuta cetăţenii să fie conectați online cu administraţia locală şi să transmită problemele pe care aceștia le întâmpină fără a fi necesară deplasarea sau apelarea telefonică.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare.

Datorită parteneriatului strategic cu fondul de investiții GapMinder sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere.

Related posts

Dunwell: 23 centre de distribuție aprovizionează zilnic magazinele

Papuc Irina

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

Povestea Bers Nova – bere artizanală pe muzică rock

Traian Dan

Pepco, luat cu asalt după redeschidere

Nora Dumitrescu

Aplicația Visit Maramureș, lansată la București

Nora Dumitrescu

Laserul de la Măgurele, cea mai mare putere din lume. Proiect finanțat cu 311 mil. euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Primul liceu privat de aviație din România, înființat la inițiativa omului de afaceri lugojean Daniel Gabriel Olariu

Stefana Muresan

Agraria 2018 isi deschide portile, din nou, in Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

Banat Business Park – attractive opportunities

Ionut Oprea

Soluţii inovatoare de energie de la E.ON ca să te bucuri din plin de zona ta de confort

Ligia Voro

Exemplu de mobilizare: Cum s-au reinventat restaurantele în plină criză, cu ajutorul producătorilor locali

Ion Surdu

Încă 10.000 de metri pătrați închiriați în faza a doua la ELI PARK 1

Papuc Irina

Patronatele bihorene cheamă candidații la Primăria Oradea și CJ Bihor la dialog

Traian Dan

Producătorul de confecții metalice MetalPRO din Bistrița-Năsăud, noi investiții într-o hală de producție

Stefana Muresan

Premieră națională: ”Gloria” – berea cu miere, produsă de Apidava Blaj

Stefana Muresan

Ratele la bănci pot fi plătite la oficiile poștale sau direct de acasă, la poștaș

Traian Dan

Energynomics organizează la Brașov primul eveniment al anului dedicat eficienței energetice

Ligia Voro

Producătorul de încălţăminte Clujana, în insolvenţă; activitatea va continua

Stefana Muresan

Fabrica Helcor de la Baia Mare a intrat pe profit

Nora Dumitrescu

Ungaria mai are de construit 15 km de autostradă până la granița cu România

redactia

Studiu Unlock: Companiile se reîntorc în oraș

Ionut Oprea

Liviu Nistoran, Romgaz: În 2018, vom realiza pentru prima dată export de gaze

Stefana Muresan

UTCN, în rankingurile internaționale ca fiind o universitate reprezentativă la nivel mondial

Stefana Muresan

Licitație de 3.8 milioane euro, fonduri europene, pentru cel mai mare parc din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment