Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Informaticienii se aliază ca să scoată sistemul medical și firmele din criză

Specialiști în tehnologie din București și Cluj au pus bazele unei cauze care își propune să aducă soluții digitale pentru sistemul medical și pentru companiile care au nevoie de suport pentru a-și continua activitatea în această perioadă.

Programul de accelerare Techcelerator a invitat startup-urile din domeniu să se alăture cauzei Tech Startups United. Startup-urile care vor să se alăture acestei cauze se pot înscrie, menționând în ce fel serviciul ori produsul oferit poate fi folosit de autorități sau de mediul privat pentru a ameliora efectele crizei.

Lista celor înscriși va fi înaintată și autorităților și poate fi consultată public de orice organizație care caută soluții bazate pe tehnologie pentru depășirea acestei perioade critice.

“Prin această inițiativă dorim să sprijinim profesioniștii din prima linie de luptă împotriva acestei pandemii, contribuind cu sugestii de soluții tehnologice care să le facă munca mai ușoară și de care să beneficieze implicit cei afectați de aceasta. La fel de important este să susținem business-urile mici pentru a nu ajunge în situația de a-și contracta masiv activitatea, căutând soluții digitale pe care să le implementeze rapid  pentru a-și asigura continuitatea operațiunilor.

Startup-urile au marele avantaj de a-și putea remodela rapid soluțiile pentru a fi preluate și implementate de segmente conexe celor pe care le-au targetat inițial. Flexibilitatea de care dau dovadă în acest context are de-a face cu simțul responsabilității și cu valoarea reală oferită ecosistemului ai căror membri activi sunt”, a declarat Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator.

Primul startup inclus pe listă, care și-a oferit serviciile gratuit este XVision. Alumnul Techcelerator, care utilizează algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza radiografiile pulmonare, ar putea accelera procesele de diagnostic, deoarece asistă cu succes medicii radiologi. Printre patologiile identificate de XVision sunt cele direct legate de pneumonie care este cauzată de coronavirus.

Pe listă se află și alte startup-uri care au interacționat în trecut cu programele și echipa Techcelerator, cum ar fi Medicai, Ialoc, Frisbo, MediJobs, VoxiKids, Telios și CityHealth by Life is Hard.

Medicai este o platformă de imagistică medicală gândită pentru pacienții cronici și doctorii lor. Ea oferă functionalități de colaborare online pentru echipele multidisciplinare și implicit oferă posibilitatea clinicilor de a muta o mare parte din activități în mediul digital.

Procese precum triajul, prioritizarea pacienților, trimiterile la alte clinici ori specialități, monitorizarea se pot face direct în platformă și mai eficient. În această perioadă este recomandat ca pacienții cu afecțiuni cronice să intre în contact cu cât mai puține persoane, ei fiind cei mai vulnerabili.

Ialoc, o soluție de gestionare a rezervărilor, a lansat Gift Card special pentru a sprijini IMM-uri cum ar fi restaurantele și cafenelele prin încurajarea clienților obișnuiți să cumpere vouchere și să le folosească după ce aceste spații vor fi deschise din nou. Ele asigură o anumită continuitate pentru întreprinderile mici care nu produc bunuri digitale și care depind de prezența clientului localuri.

Frisbo, o platformă inteligentă de e-fulfillment, în colaborare cu partenerii săi de comerț electronic, lansează un proiect de digitalizare a celor mai afectate zone din economie, începând cu magazinele fizice, care trebuie să se adapteze rapid la vânzarea online pentru a-și asigura supraviețuirea odată cu reducerea sau cu anularea vânzărilor offline.

MediJobs, cea mai mare platformă de recrutare medicală online din România, a lansat un hotline pentru înscrierea mai rapidă a personalului specializat în sistem. VoxiKids conectează terapeuții de vorbire și copiii printr-o aplicație care oferă exerciții speciale pentru a îmbunătăți ascultarea și pronunția. Telios, platformă de telemedicină, oferă consiliere online prin medici specializați.

Life Is Hard Cluj-Napoca, specializată în dezvoltare de soluţii software, le oferă gratuit administrațiilor locale din toată ţara aplicaţia CityHealth, care permite comunicarea şi relaţionarea la distanţă pentru rezolvarea problemelor pe care le pot avea cetăţenii României pe durata pandemiei de coronavirus.

Aplicaţia poate ajuta cetăţenii să fie conectați online cu administraţia locală şi să transmită problemele pe care aceștia le întâmpină fără a fi necesară deplasarea sau apelarea telefonică.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare.

Datorită parteneriatului strategic cu fondul de investiții GapMinder sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Reprezentanți ai mediului de afaceri au creat o platformă pentru spitalele care au nevoie de ajutor

Articolul următor

Angajații Ford de la uzina din Craiova, în șomaj tehnic - lider sindical

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share