București Cluj IT&C Ultimele stiri

Informaticienii se aliază ca să scoată sistemul medical și firmele din criză

Specialiști în tehnologie din București și Cluj au pus bazele unei cauze care își propune să aducă soluții digitale pentru sistemul medical și pentru companiile care au nevoie de suport pentru a-și continua activitatea în această perioadă.

Programul de accelerare Techcelerator a invitat startup-urile din domeniu să se alăture cauzei Tech Startups United. Startup-urile care vor să se alăture acestei cauze se pot înscrie, menționând în ce fel serviciul ori produsul oferit poate fi folosit de autorități sau de mediul privat pentru a ameliora efectele crizei.

Lista celor înscriși va fi înaintată și autorităților și poate fi consultată public de orice organizație care caută soluții bazate pe tehnologie pentru depășirea acestei perioade critice.

“Prin această inițiativă dorim să sprijinim profesioniștii din prima linie de luptă împotriva acestei pandemii, contribuind cu sugestii de soluții tehnologice care să le facă munca mai ușoară și de care să beneficieze implicit cei afectați de aceasta. La fel de important este să susținem business-urile mici pentru a nu ajunge în situația de a-și contracta masiv activitatea, căutând soluții digitale pe care să le implementeze rapid  pentru a-și asigura continuitatea operațiunilor.

Startup-urile au marele avantaj de a-și putea remodela rapid soluțiile pentru a fi preluate și implementate de segmente conexe celor pe care le-au targetat inițial. Flexibilitatea de care dau dovadă în acest context are de-a face cu simțul responsabilității și cu valoarea reală oferită ecosistemului ai căror membri activi sunt”, a declarat Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator.

Primul startup inclus pe listă, care și-a oferit serviciile gratuit este XVision. Alumnul Techcelerator, care utilizează algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza radiografiile pulmonare, ar putea accelera procesele de diagnostic, deoarece asistă cu succes medicii radiologi. Printre patologiile identificate de XVision sunt cele direct legate de pneumonie care este cauzată de coronavirus.

Pe listă se află și alte startup-uri care au interacționat în trecut cu programele și echipa Techcelerator, cum ar fi Medicai, Ialoc, Frisbo, MediJobs, VoxiKids, Telios și CityHealth by Life is Hard.

Medicai este o platformă de imagistică medicală gândită pentru pacienții cronici și doctorii lor. Ea oferă functionalități de colaborare online pentru echipele multidisciplinare și implicit oferă posibilitatea clinicilor de a muta o mare parte din activități în mediul digital.

Procese precum triajul, prioritizarea pacienților, trimiterile la alte clinici ori specialități, monitorizarea se pot face direct în platformă și mai eficient. În această perioadă este recomandat ca pacienții cu afecțiuni cronice să intre în contact cu cât mai puține persoane, ei fiind cei mai vulnerabili.

Ialoc, o soluție de gestionare a rezervărilor, a lansat Gift Card special pentru a sprijini IMM-uri cum ar fi restaurantele și cafenelele prin încurajarea clienților obișnuiți să cumpere vouchere și să le folosească după ce aceste spații vor fi deschise din nou. Ele asigură o anumită continuitate pentru întreprinderile mici care nu produc bunuri digitale și care depind de prezența clientului localuri.

Frisbo, o platformă inteligentă de e-fulfillment, în colaborare cu partenerii săi de comerț electronic, lansează un proiect de digitalizare a celor mai afectate zone din economie, începând cu magazinele fizice, care trebuie să se adapteze rapid la vânzarea online pentru a-și asigura supraviețuirea odată cu reducerea sau cu anularea vânzărilor offline.

MediJobs, cea mai mare platformă de recrutare medicală online din România, a lansat un hotline pentru înscrierea mai rapidă a personalului specializat în sistem. VoxiKids conectează terapeuții de vorbire și copiii printr-o aplicație care oferă exerciții speciale pentru a îmbunătăți ascultarea și pronunția. Telios, platformă de telemedicină, oferă consiliere online prin medici specializați.

Life Is Hard Cluj-Napoca, specializată în dezvoltare de soluţii software, le oferă gratuit administrațiilor locale din toată ţara aplicaţia CityHealth, care permite comunicarea şi relaţionarea la distanţă pentru rezolvarea problemelor pe care le pot avea cetăţenii României pe durata pandemiei de coronavirus.

Aplicaţia poate ajuta cetăţenii să fie conectați online cu administraţia locală şi să transmită problemele pe care aceștia le întâmpină fără a fi necesară deplasarea sau apelarea telefonică.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare.

Datorită parteneriatului strategic cu fondul de investiții GapMinder sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere.

Related posts

Apare un nou brand: Bun de Maramureș

Nora Dumitrescu

Launch of Paris Real Estate Week in September

Papuc Irina

Constantin Pogăcean: „Va fi o restartare, important e să nu vină altcineva să ne fure startul”

Transilvania Business

E.ON suplimentează doza de energie la Electric Castle

Ligia Voro

Digitalizarea administrației publice un vis. România codașa Europei!

A. I.

Descoperă moda pentru bărbați din noul sezon, pe ANSWEAR.RO

Ligia Voro

Oferta restaurantelor și o experiență de cumpărături relaxantă vor modela viitorul industriei outlet

Ionut Oprea

Zboruri charter spre Tunisia, operate de compania aeriană Nouvelair de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Stefana Muresan

Florentin Tuș, reales în fruntea patronilor maramureșeni

Nora Dumitrescu

Aeroportul Cluj își reactivează cursele internaționale. Revine Blue Air

Nora Dumitrescu

Fabrica Techtex va produce măști chirugicale la 60 de bani

Nora Dumitrescu

Altex și-a redeschis magazinele din Cluj

Nora Dumitrescu

Universitatea din Sibiu lansează două proiecte de 250.000 de euro în lupta cu Covid-19

Ion Surdu

”Digital Assembly 2019” începe mâine   

Ligia Voro

Fermierul Muscă din Arad face 40 mil. euro cu ambiţia de a nu intra în supermarket

Stefana Muresan

Producătorul de ţevi TenarisSilcotub investeşte 1 mil. dolari pe an pe programe de educaţie socială

Stefana Muresan

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Arhitectul Șerban Țigănaș: România rămane atractivă atât privită din interior, cât și din exterior

redactia

Pentru a doua oară în istoria sa, aerogara ieșeană a atins pragul de 1 milion de pasageri

redactia

2018 – Forum Real Estate Constructii Materiale si Servicii

Ionut Oprea

Noi invesții în sectorul rezidențial de lux: HAGAG DEVELOPMENT EUROPE ANUNȚĂ ÎNCĂ UN PROIECT REZIDENȚIAL DE TOP: H Eliade 9 Residence

Stefana Muresan

Crosspoint Real Estate a asistat tranzacția celei mai mari suprafațe de teren din România din ultimii zece ani

Ionut Oprea

O distilărie din Sfântu Gheorghe a obținut şase medalii de campion, la un concurs internaţional

redactia

Compania unui sătmărean construiește casele milionarilor din Londra. Ciorba Construction, premiată cu aur de o organizaţie susţinută de Guvernul Marii Britanii

redactia

Leave a Comment