Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reprezentanți ai mediului de afaceri au creat o platformă pentru spitalele care au nevoie de ajutor

Mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri au creat platforma ajutorspitale.entreprenation.ro care se adresează atât spitalelor şi centrelor medicale care au nevoie de susţinere pentru a-şi putea desfăşura activitatea cât şi mediului de afaceri care dispune de resurse pentru a susţine sistemul medical în această perioadă, transmite Agerpres.

„Proiectul #ajutorspitale se adresează atât spitalelor şi centrelor medicale care au nevoie de susţinere pentru a-şi putea desfăşura activitatea în contextul dificil cu care se confruntă, cât şi mediului de business, antreprenorilor care au resurse materiale şi/ sau umane valoroase, prin care pot susţine sistemul medical în această perioadă. Proiectul este o punte de legătură între resursele din mediul de business şi nevoile pe care spitalele româneşti le au în acest moment critic. Iniţiat de Dorin Boerescu (CEO 2Performant) cu susţinerea Ilincăi Păun (CEO The Entrepreneurship Academy) şi a lui Alexandru Ghiţă (Fondator Educativa, co-fondator Entrepreneurship Academy) şi implementată de o echipă de 60 de voluntari, platforma https://ajutorspitale.entreprenation.ro este un apel la solidaritate adresat oamenilor de business, celor care au demonstrat în repetate rânduri că au puterea să producă un impact pozitiv în comunitate”, precizează iniţiatorii într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, echipa de voluntari este pregătită să colaboreze cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Ministerul Sănătăţii pentru a putea direcţiona resursele acolo unde este nevoie şi unde situaţia poate deveni critică în următoarele 2-3 săptămâni, dacă ritmul îmbolnăvirilor creşte.

Potrivit comunicatului, spitalele se confruntă cu mai multe provocări în această perioadă, una dintre ele fiind epuizarea rezervelor, atât a celor materiale, cât şi a celor financiare. Din cauza riscului nou apărut de infectare cu COVID-19, necesităţile de materiale sanitare au crescut, pentru că a apărut nevoia de prevenţie. O situaţie la care se lucrează în acest moment prin intermediul platformei https://ajutorspitale.entreprenation.ro/ este cea a spitalului din Sinaia, care a transmis o solicitare concretă de materiale sanitare şi cantităţi necesare (măşti, mănuşi, halate, dezinfectanţi, apă îmbuteliată, paturi etc. – care reprezintă minimul necesar pentru o funcţionare cel puţin normală pe o perioadă de o lună, o lună şi jumătate), apoi echipa care gestionează platforma a identificat antreprenori care au putut să le vină în ajutor.

Entreprenation.ro este o iniţiativă a organizaţiilor şi comunităţilor The Entrepreneurship Academy, Educativa, 2Performant şi MsM România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Chiria percepută în parcurile Tetarom, suspendată pe timpul stării de urgență

Articolul următor

Informaticienii se aliază ca să scoată sistemul medical și firmele din criză

Citește si:
Total
0
Share