Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

1.120.000.000 de euro: Suma pe care România o primește de la Comisia Europeană pentru combaterea efectelor Covid-19

Pentru combaterea efectelor COVID-19, Comisia Europeană va direcționa către România peste 1 miliard de euro, au anunțat reprezentanții executivului european. Comisia Europeană a anunțat  vineri suspendarea regulilor de disciplină bugetară în UE – o măsură excepțională care va permite statelor membre să cheltuiască atât cât este necesar pentru lupta împotriva consecințelor economice ale pandemiei de coronavirus.

În total, este vorba despre un miliard 120 de milioane de euro, sumă ce va fi direcționată în felul următor:

  • 483 de milioane de euro – prin renunțarea în acest an la obligația de a le solicita României rambursarea prefinanțărilor neutilizate din fondurile structurale.
  • 637 de milioane de euro – prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie și aprilie.

Fondurile vor avea scopul de a sprijini sistemele de sănătate prin finanțarea achizițiilor de echipamente de protecție, medicamente și teste; adapta mediului de muncă din domeniul sanitar la situația actuală
? asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilitățile medicale; oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea șocurilor financiare provocate de criza COVID-19.

Informația a fost transmisă autorităților române de către comisarii europeni Elisa Ferreira și Nicolas Schmit.

Potrivit celor doi oficiali europeni, Comisia Europeană a propus o politică de mobilizare, numită Inițiativa de Investiții ca Răspuns la Coronavirus. În document se menționează că UE pune la dispoziția țărilor membre 37 de miliarde de euro pentru a minimiza efectele economice ale Coronavirusului.

„Astăzi, pentru prima dată, declanșăm clauza derogatorie generală. Acest lucru înseamnă că guvernele naționale pot pompa în economie atât cât au nevoie pentru a salva afaceri, locuri de muncă și ajuta familiile”, a declarat șeffa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Total
51
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ministerul Apărării Naționale anunță realizarea în timp record a „izoletei” românești

Articolul următor

Comisia Europeană: internetul este suprasolicitat

Citește și:
Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) au anunțat prima ediție a Sunscreen Film & Arts Festival (SFAF).
Citeste mai mult

TIFF va avea o replică la Marea Neagră

Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) au anunțat prima ediție a Sunscreen Film & Arts Festival (SFAF).…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
51
Share