Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comisia Europeană: internetul este suprasolicitat

Comisia Europeană (CE) a făcut apel la serviciile de streaming, operatori și utilizatori pentru a preveni congestionarea rețelei.

Ca urmare a măsurilor de distanțare socială instituite în Europa pentru combaterea pandemiei de COVID-19, cererea privind capacitatea de conectare pe internet a crescut, fie că este vorba despre munca la distanță, procesul de învățare online sau divertisment.

Acest lucru ar putea pune presiune asupra rețelelor, într-un moment în care ele trebuie să fie operaționale la cel mai înalt nivel posibil. Pentru a preveni congestionarea și pentru a asigura accesul la internet, comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor și a utilizatorilor.

El a recomandat ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei și să coopereze cu operatorii de telecomunicații. Aceștia ar trebui să ia măsuri preventive și de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea rețelei Wi-Fi sau reducerea rezoluției pentru conținut.

 În urma unui apel telefonic cu directorul general al furnizorului în flux continuu (streaming) Netflix, Reed Hastings, Breton a declarat: „Europa și întreaga lume se confruntă cu o situație fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacțiunilor sociale pentru a limita răspândirea coronavirusului și pentru a încuraja munca la distanță și învățământul online.

Platformele de streaming, operatorii de telecomunicații și utilizatorii au cu toții responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcționare a internetului în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului”.

Operatorii din UE indică faptul că există o creștere a cererii de conectivitate. Deși nu cauzează încă o situație generală de congestie a rețelei, ca măsură de precauție, Comisia și Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice discută instituirea unui mecanism special de raportare pentru a monitoriza situația traficului pe internet în fiecare stat.

Astfel ar putea răspunde eventualelor probleme de capacitate. Această situație accentuează importanța continuării investițiilor în rețele pentru a îndeplini obiectivele „societății gigabiților pentru 2025” ale CE, în special prin rețelele 5G și fibră optică. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

1.120.000.000 de euro: Suma pe care România o primește de la Comisia Europeană pentru combaterea efectelor Covid-19

Articolul următor

BNR ia măsuri menite să atenueze impactul epidemiei de coronavirus asupra populației

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share