Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul începe producția de igienizante, în regim de urgență

Farmec Cluj, cel mai mare producător român de cosmetice, a început fabricarea a două noi produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%.

“Acestea sunt loțiunea igienizantă pentru mâini și gelul de igienizare pentru mâini. Produsele acționează rapid, fiind o măsură practică şi eficientă pentru apărarea sănătății. Acestea vin în completarea portofoliului actual, care cuprinde alte două produse pentru igiena mâinilor și a suprafețelor: săpun lichid spumă antibacterian Gerovital Pure și Nufăr dezinfectant universal.

Pentru distribuirea acestor produse igienizante – realizate în regim de urgenţă cu resursele existente – vor fi prioritizate solicitările pentru consumul colectiv, respectiv din partea instituțiilor publice, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19.

Apoi, în funcție de stocuri, produsele vor fi distribuite și către consumatorii finali. Farmec se află în dialog permanent cu autoritățile pentru obținerea tuturor aprobărilor și cu furnizorii de materii prime, respectiv de ambalaje în vederea livrărilor și susținerii pentru producția de biocide în regim de urgență.

În acest moment, prioritatea numărul 1 a companiei Farmec este cercetarea și dezvoltarea producției de biocide, folosindu-și toate resursele pentru o soluționare eficientă și responsabilă în beneficiul sănătății publice”, a transmis conducerea societății.

Pe de altă parte, Farmec continuă cercetarea și dezvoltarea unor noi dezinfectanți pentru mâini și suprafețe. Săptămâna aceasta au fost trimise mostre în laboratoare externe acreditate pentru testări, care vor dura 4-5 săptămâni.

Perioada de testare a eficacității este condiționată de timpii de acțiune necesari evaluării acțiunii virucide, bactericide și fungicide. Ulterior, produsele vor fi supuse spre avizare Comisiei de Biocide din Ministerul Sănătăţii. Farmec are certificare internaţională GMP și își comercializează produsele în 30 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON își mută activitatea pe internet. Magazinele fizice, închise

Articolul următor

Urgent Cargus testează o soluție care permite curierilor să livreze coletele fără a interacționa cu destinatarul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share